«Політехнік» їде в гості до «незручного» «Запоріжжя»

«Політехнік» їде в гості до «незручного» «Запоріжжя»

Укрінформ
Матч зіграють 19 січня, в запорізькому палаці спорту «Юність».

У нинішньому сезоні Суперліги Парі-Матч «Політехнік» можна назвати одним з найбільш зручних суперників для «Запоріжжя». Вдома підопічні Валерія Плеханова виграли з розгромним рахунком 104:77. А потім привезли з Харкова перемогу 95:74. Втім, команда Володимира Коваля напевно пам'ятає ті ігри, і бажання взяти реванш лише додає їм мотивації.

До того ж багато хто відзначає, що «Політехнік» вже не та команда, яка так легко розлучалася з очками на старті сезону. Харків'яни додали і їм потрібно зовсім небагато, щоб прописатися в верхній частині турнірної таблиці. До того ж «Політехнік», на відміну від запорожців, пробився в «Фінал чотирьох» Кубка України, і на це також потрібно зважати.

Як заявив головний тренер «Запоріжжя» Валерій Плеханов, його команда з усією серйозністю ставиться до майбутнього матчу і про недооцінку «Політехніки» взагалі не йдеться.

Читайте також: Баскетбол: "Черкаські Мавпи" програли "Запоріжжю" в Суперлізі Парі-Матч

«У Суперлізі Парі-Матч всі команди підрівнялися. Ні до кого не можна ставитися абияк. Але зараз такий ігровий ритм, що він в принципі не дає розслабитися. Що стосується «Політехніки», то його результати на початку року говорять лише про їх вузьку ротацію. Отримав травму лідер команди Кровер. Проте, харків'яни залишаються серйозними суперниками.

Ми зараз хочемо узгодити наші плани так, щоб після матчів з «Одесою» і «Хіміком" не повертаючись додому зіграти з «Миколаєвом». Поки що ведуться переговори. Це буде і економічно вигідніше, та й їздити по таким дорогам зайвий раз задоволення мало. Ми майже 12 годин їхали з Києва, Полтавську область закрили, і ми добиралися через Кременчук, де дорога ще гірше. Але ми налаштовуємося по-бойовому, потрібно зараз відіграти, а потім буде невелика пауза, пов'язана з «Матчем всіх зірок». Присвятимо її поліпшенню своїх фізичних кондицій», - розповів Валерій Плеханов.

У свою чергу наставник харків'ян Володимир Коваль зазначає, що минулі результати не так важливі, як майбутні перемоги. Тому його команда налаштовується на те, щоб змінити статистику в свою користь.

Читайте також: Баскетбол: "Політехнік" у Харкові поступився "Хіміку" в Суперлізі Парі-Матч

 «Ми хочемо перемагати в кожному матчі. Тим більше, що рік почався з двох поразок на домашньому майданчику. Є над чим працювати. «Запоріжжя» досить сильний колектив, він бореться за високі місця в таблиці і, думаю, буде боротися за медалі Суперліги Парі-Матч. Тому гра з таким сильним суперником вимагає серйозної концентрації.

Запорожці намагаються грати в швидкий баскетбол, у них є три яскраво виражених лідера, це американські легіонери. Є і хороші українські гравці, той же Андрій Мироненко. Передня лінія «Запоріжжя» добре укомплектована. Ми зі свого боку постараємося показати якісний баскетбол.

На даному етапі ми виконали завдання в Кубку України, потрапили в «Фінал чотирьох». Будемо і далі битися за перемоги. Для нас і в кубку, і в чемпіонаті важливий максимальний результат.

Ми хочемо додати. Так, не вистачає ротації. Але ми хочемо підійти до плей-офф з більш якісною грою, в першу чергу в захисті. Як показали останні матчі, ми пропускаємо дуже багато легких м'ячів. Тому зараз більше працюємо саме над захистом, щоб поліпшити цей компонент до плей-офф», - заявив головний тренер харківської команди.

Матч «Запоріжжя» - «Політехнік» зіграють 19 січня, в запорізькому палаці спорту «Юність». Початок о 14:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-