Спорт в 2018 році: головні перемоги України

Спорт в 2018 році: головні перемоги України

Аналітика
Укрінформ
Абраменко, Романчук, Світоліна та багато боксу.

Саме без цих подій та особистостей не можливо уявити  цей  спортивний рік. Про звитяги українських спортсменів в 2018 році далі в огляді.

Читайте також: Фото стрибка Абраменка на Іграх-2018 увійшло до топ-100 кращих у журналі Time

Перший український чемпіон у фрістайлі

Переможний тон для виступів українських спортсменів в 2018 році задав Олександр Абраменко. Ще на початку року, на Олімпійських іграх в Пхьончхані, спортсмен виборов «золото» у фрістайлі. Вдалим фінальним стрибком Олександр  залишив позаду представників Китаю та Росії. Перемога на Олімпійських іграх дозволила спортсмену увіковічити своє ім'я, адже Олександр став першим  олімпійським чемпіоном у фрістайлі  в історії України.

Читайте також: Харлан, Абраменко та Трифонова відкрили іменні зірки у Києві

Еліна Світоліна: краща серед кращих

2018 рік тенісистка Еліна Світоліна запам’ятає надовго. Адже складнощі у виступах  на турнірах серії Grand Slam змінилися на заслужений успіх. Найголовнішим досягненням Еліни в цьому році  є перемога в Підсумковому турнірі у Сінгапурі, де грали 8 найкращих тенісисток сезону. Світоліна у  фіналі змогла перемогла фаворитку змагання Слоан Стівенс.

Читайте також: Світоліна посіла 54 місце в рейтингу "100 найвпливовіших українців" – "Фокус"

Рекорди Усика

Максимальні задачі вдалося виконати українському боксеру Олександру Усику. Адже він виграв Всесвітню боксерську суперсерію та здобув Кубок Мохаммеда Алі. У фінальній зустрічі турніру Усик переміг росіянина Мурата Гассієва. Об’єднавши пояси за версіями WBC, WBO, IBF, WBA та пояс журналу TheRing, Усик встановив декілька рекордів: став першим абсолютним чемпіоном в історії України та найшвидшим абсолютним чемпіоном у своїй ваговій категорії. 

Читайте також: Усик - кращий боксер року за версією ESPN

Пояси Ломаченка

Не відставав від Олександра і його колега Василь Ломаченко.  Йому вдалося ефектно дебютувати в легкій вазі проти Хорхе Лінареса та відібрати у нього пояс WBA та TheRing. У грудні Василь додав до своєї колекції ще один пояс за версією WBO, перемігши Хосе Педрасу.

Читайте також: Ломаченко очолив рейтинг кращих боксерів 2018 року за версією BoxingTalk

Олександр Гвоздик: ще один чемпіон

Фото: twitter
Фото: twitter

Олександр Гвоздик не став порушувати переможну серію українських боксерів та на початку грудня став чемпіоном світу в напівважкій вазі за версією WBC, нокаутувавши Адісона Стівенсона.

Читайте також: Егіс Клімас: Гвоздик надовго став чемпіоном світу з боксу

Перемога та благородний вчинок Прищепи

Цю спортсменку Берлін (місце де проходив чемпіонат Європи) запам’ятав точно, адже Наталія Прищепа вдруге стала чемпіонкою Європи з бігу на 800 метрів. Спортсменка змогла показати себе не лише на дистанції, але й після її завершення. Наталія підтримала бельгійку Рене Ейкенс, яка впала перед самим фінішем. Прищепа допомогла їй підвестися та перетнути фінішну лінію.

Читайте також: Легка атлетика: Наталія Прищепа нагороджена за свій вчинок на чемпіонаті Європи

Український плавець світового рівня

Цього року українцям нарешті вдалося підкорити водні види спорту. Михайло Романчук заявив про себе як про плавця світового рівня. На чемпіонаті Європи він поповнив свою скарбничку двома золотими медалями в запливах вільним стилем на 400 м та 800 м, а також «сріблом» на 1500 м.  Закінчити рік спортсмену вдалося перемогою на чемпіонаті світу на короткій воді, який проходив у Ханчжоу.

Читайте також: Михайло Романчук виграв "золото" чемпіонату світу у плаванні на 1500 метрів

Найкраща синхроністка року

Найвдалішим у кар’єрі видався 2018 рік для синхроністки  Єлизавети Яхно. На чемпіонаті Європи в Глазго вона виборола  золоту, п’ять срібних та  бронзову медалі. За ці та інші успіхи Міжнародна федерація плавання визнала українку найкращою синхроністкою цього року.

Читайте також: Українка Яхно стала кращою синхроністкою 2018 року - FINA

Унікальний контракт українського голкіпера

Сенсаційним переходом в футбольний клуб «Реал» Мадрид воротар луганської «Зорі» Андрій Лунін шокував футбольну громадськість. Контракт розрахований на 6 сезонів. Дебют гравця відбувся в другому таймі матчу в рамках Міжнародного кубка чемпіонів проти «Манчестер Юнайтед». Нині Лунін грає в оренді за «Леганес», але вже взимку може повернутися в «Реал».

Читайте також: Лунін входить до топ-20 найдорожчих воротарів іспанської Ла Ліги

Історична перемога

14 вересня 2018 року назавжди увійде в історію вітчизняного баскетболу. Адже це день, коли українська збірна обіграла найсильнішу команду Європи – Іспанію, в рамках сьомого туру кваліфікації до чемпіонату світу з баскетболу 2019.

Читайте також: Мурзін про перемогу над Іспанією: Ми добре підготувалися, ми знали все про суперника

Перший етап успішно подолано

Після невдалого відбору на чемпіонат світу, мало хто вірив в те, що збірна зможе досягти успіху в Лізі націй. Тим паче, на нас чекали гідні суперники: словаки та чехи. Та перша ж гра з Чехами довела, що підопічні Андрія Шевченка не збираються віддавати своє просто так. В результаті, вже після третьої гри українська збірна забронювала собі вихід до елітного етапу змагань з першого місця в групі.

Таким водночас складним та успішним видався спортивний рік для України. Залишається побажати нашим спортсменам віри в себе, терпіння та успішно використати здобутки цього року в наступному.

Анна Шуба, Київ

Фото: Укрінформ, НОК України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-