Палкін: УПЛ поки не готова переходити на формат із 16 клубами

Палкін: УПЛ поки не готова переходити на формат із 16 клубами

Укрінформ
Генеральний директор донецького футбольного клубу "Шахтар" Сергій Палкін прокоментував сьогоднішнє рішення учасників УПЛ залишити формат чемпіонату із 12 клубами.

Сергій Палкін в коментарі footballua.tv, зокрема, розповів на підставі чого і після яких доповідей на зборах учасників УПЛ було прийнято таке рішення.

"Перш за все, аналізувалася інфраструктура. Був представник Федерації футболу України, який зробив свою доповідь. Він говорив про те, що інформація взагалі неповна. Підстав для того, щоб прийняти рішення про 16 клубів, сьогодні немає. Просто клуби не надали повну інформацію.

Потім була позиція з боку бродкастерів, тобто їх бачення з точки зору спонсорства, з точки зору грошей. З точки зору грошей вони показали, що наявність 16-и клубів не дасть збільшення доходу, а навпаки - зменшить прибутковість на кожен клуб. Такий же процес - зі спонсорства... Те ж саме стосується відвідуваності.

На підставі цього був зроблений висновок, що на сьогоднішній день немає сенсу переходити на формат із 16 клубами", - сказав Палкін.

Читайте також: Більшість клубів УПЛ підтримали формат із 12 учасниками

Як повідомляв Укрінформ, формат футбольного чемпіонату України з сезону-2019/20 обговорювався клубами УПЛ 20 грудня на повторних загальних зборах у ФФУ. Більшість клубів УПЛ підтримали формат із 12 командами, за формат із 16 командам виступили лише "Динамо", "Карпати" і "Чорноморець".

Фото: shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-