Претендент на посаду тренера збірної з греко-римської боротьби Андреєв має український паспорт

Претендент на посаду тренера збірної з греко-римської боротьби Андреєв має український паспорт

Укрінформ
Документи, що надійшли до Міністерства молоді та спорту України від претендента на посаду головного тренера штатної української збірної з греко-римської боротьби Сергія Андреєва, містять завірену ним особисто, згідно оригіналу, копію паспорта громадянина України.

Мінмолодьспорту наголошує, що інформація, озвучена в ЗМІ опонентами тренера про наявність у нього російського громадянства, є неперевіреною і не може подаватися як доконаний і доведений факт, повідомили Укрінформу у прес-службі міністерства.

"Відзначимо, що Сергій Андреєв, є уродженцем АРК Крим. Він неодноразово публічно виступав проти окупації півострова країною-агресором РФ. За наявними у міністерства документами, Андрєєв С.Л. фактично проживає в м. Києві та стоїть на обліку як внутрішньо-переміщена особа. Також згідно роз’яснень Державної міграційної служби України, відповідно до частини четвертої статті 5 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", примусове автоматичне набуття громадянами України з тимчасово-окупованих територій громадянства Російської Федерації не визнається Україною та не є підставою для втрати громадянства України", - зазначили у прес-службі.

Читайте також: Українець Новіков виграв "золото" першості світу з греко-римської боротьби

Водночас Міністерство молоді та спорту офіційно звернулося до Служби безпеки України із запитом щодо перевірки озвученої в ЗМІ інформації про наявність російського громадянства у вказаної особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-