Коли скінчився ліміт на дива

Коли скінчився ліміт на дива

Аналітика
Укрінформ
«Шахтар» зіграв внічию з «Ліоном» і вилетів з Ліги чемпіонів в Лігу Європи.

В останньому турі групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» не втримав переможний рахунок в домашньому матчі проти «Ліона». На гол Мораеса гості відповіли влучним ударом Фекіра в середині другого тайму. Нічия 1:1 вивела в плей-офф ЛЧ французький клуб, а команда Паулу Фонсеки посіла в групі третє місце і весною гратиме в Лізі Європи.

Увесь рух навколо переносу матчу з Харкова до Києва ніяким чином не вплинув на «гірників». На НСК «Олімпійський» прийшли майже 40 тисяч глядачів і команда Фонсеки почувала себе в столиці цілком комфортно. З перших хвилин «Шахтар» віддав ініціативу «Ліону» і зробив ставку на швидку контргру. Виходило спочатку погано. Марлосу, Тайсону і Мораесу бракувало взаєморозуміння. Заважало і важке занадто вогке поле.

Читайте також: Ліга чемпіонів УЄФА: "Шахтар" зіграв унічию з "Ліоном" і продовжить євросезон у Лізі Європи

Поступово стало помітно, що «Шахтар» добре вивчив усі слабкі місця «Ліона» у захисті і намагався сповна скористатися ними. Гол Мораеса став саме результатом швидкої продуманої атаки господарів і майстерної передачі Ісмаїлі.

Загалом, в першому таймі спрацювала нелогічність футболу. «Шахтар» завдав одного удару по воротам і цього вистачило, аби піти на перерву за рахунку 1:0. «Ліон» пробив 12 разів і результату не досяг. Гості мали велику перевагу в останні 15 хвилин. Вони просто шматували захист «Шахтаря», але вдача і гра Пятова були на нашому боці.

«Шахтар» мав протриматись ще 45 хвилин. Для цього Фонсека спробував посилити захист. Він переставив Матвієнка в центр захисту, а Хочолаву замінив на Бутка. Склалось враження, що це спрацювало. До того ж «Шахтар» почав краще і довше контролювати м’яч, стало більше якісного відбору. Це давало невеличкий передих захисту. І от коли здавалось, що гра вирівнюється, стався диво-удар від Фекіра, який дозволив «Ліону» зрівняти рахунок.

Читайте також: "Шахтар" - "Ліон". Текстова трансляція

В запасі «Шахтаря» було ще 25 хвилин і «гірники» не полишали спроб забити переможний м’яч. Активізувалися Коваленко і Мораес, на звичному високому рівні грали Тайсон та Ісмаїлі, однак до голу справа не дійшла. Ісмаїлі не вистачило кількох сантиметрів для прицільного удару, а Кайоде просто не вистачило часу аби увійти у гру.

Як би там не було, але «Шахтарю» потрібно подякувати за цю Лігу чемпіонів. За винятком двох матчів проти «Ман Сіті» команда Фонсека показала гідний конкурентоспроможний футбол. І це незважаючи на продаж зірок, травми, перебудову та ігрові експерименти. У нового лідера виріс Ісмаїлі, підтвердили свій клас Тайсон і Марлос, фрагментарно посилили команду Мораес, Майкон, Матвієнко. Де команді не вистачало майстерності вона ловила за хвіст вдачу і творила дива, як в матчі з «Гоффенгаймом». Цього вечора дива не сталося, однак приємний бонус у вигляді перепустки в Лігу Європи «Шахтар» все ж отримав.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-