Президент АНОК тимчасово склав повноваження

Президент АНОК тимчасово склав повноваження

Укрінформ
Президент Асоціації Національних олімпійських комітетів (АНОК) шейх Ахмад аль-Фахад Аль-Сабах тимчасово склав з себе повноваження глави організації через судові розгляди у Швейцарії.

Про це повідомляє AFP.

"Я упевнений, що  невинен. Я довіряю суду у Швейцарії... Я вирішив відійти від справ - за власним бажанням - на деякий час, і повернутися сильнішим", - заявив кувейтський шейх, виступаючи перед делегатами.

Напередодні шейх «тимчасово» відійшов і від своїх обов'язків у Міжнародному олімпійському комітеті, звернувшись з проханням  не переобирати його президентом АНОК. Проте під час засідання Генеральної асамблеї організації в Токіо ряд країн-учасниць вимагали переобрання шейха, чия кандидатура на пост президента АНОК була єдиною. За результатами асамблеї було вирішено відкласти вибори президента на невизначений термін.

Читайте також: Визначилися міста-претенденти на проведення Олімпіади-2026

Як відомо, прокуратура Швейцарії пред'явила шейхові обвинувачення у причетності до створення підробних відеозаписів, спрямованих на викривання корупційних дій екс-прем'єра Кувейту шейха Насера Аль-Мохаммада Аль-Ахмада Аль-Сабаха і колишнього голови парламенту Джасем Аль-Хорафі. Судовий розгляд у справі проходитиме в Женеві наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-