У Смілі відбулися баскетбольні змагання Спеціальної Олімпіади України

У Смілі відбулися баскетбольні змагання Спеціальної Олімпіади України

Фото
Укрінформ
В Україні відбулися Всеукраїнські змагання Спеціальної Олімпіади в рамках Європейського баскетбольного тижня (ЄБТ) для спортсменів, що мають відхилення в розумовому розвитку.

Змагання проходили у Смілі на Черкащині в спортивному комплексі "Локомотив" за сприяння Фонду соціального захисту інвалідів, Федерації баскетболу України (ФБУ) та Фундації Кока-Кола. Про це повідомляє прес-служба ФБУ.

Цьогоріч у Спеціальній Олімпіаді України взяли участь 10 команд спортсменів, що мають відхилення в розумовому розвитку, з восьми різних областей країни, які були розділені на два дивізіони. Більшість команд продемонструвала змістовну гру, а, головне, вольове прагнення до перемоги. 

У "нижчому" дивізіоні перше місце виборола команда Херсонської області й присвятила свою перемогу Міжнародному дню людей з інвалідністю. У "вищому" дивізіоні перемогла команда СОУ з Миколаєва. 

Команди-призери отримали кубок і медалі, а всіх учасників нагороджено дипломами, м’ячами та футболками СОУ і ФБУ.

У Смілі відбулися баскетбольні змагання Спеціальної Олімпіади України/Фото: ФЛАУ

Читайте також: Баскетбол: з’явилося офіційне промо матчу збірної України проти Словенії

Зазначимо, що Європейський баскетбольний тиждень (ЄБТ) Спеціальної Олімпіади Європи Євразії традиційно проходить у листопаді. Цьогоріч він проводився у 35 країнах континенту із залученням понад 19000 спортсменів, 25 національних федерацій та 60 професіональних клубів. Спеціальна Олімпіада України проводилася з метою популяризації баскетболу і зосередила зусилля на локальних змаганнях з баскетболу та баскетбольних турнірах за програмою "Об’єднаний спорт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-