«Шахтар» грає за путівку в плей-офф

«Шахтар» грає за путівку в плей-офф

Аналітика
Укрінформ
В матчі з «Гоффенгаймом» нашу команду влаштує лише перемога

«Гоффенгайм» (Німеччина) – «Шахтар» (Донецьк, Україна). Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 5 тур. 27 листопада. 22:00. Зінсгайм. Вірсол Рейн-Некар Арена. Головний арбітр: Іван Кружляк (Словаччина). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1».

Майбутній матч з «Гоффенгаймом» стане для «Шахтаря» ключовим у боротьбі за путівку у весняну частину єврокубків. Причому «гірники» поки що зберігають шанси зіграти не лише в Лізі Європи (третє місце в групі), але і в Лізі чемпіонів (перші два місця). Така ж ситуація в групі склалася і для німців, обом командам зараз потрібна лише перемога. Інакше про плей-офф Ліги чемпіонів можна забути. А в разі поразки «Шахтар» і зовсім завершить груповий етап на останньому місці.

Читайте також: "Шахтар" вирушив до Німеччини без Марлоса

Нагадаємо, що в першому матчі, який відбувся в Харкові, команди зіграли внічию. «Гірники» по ходу зустрічі двічі поступалися в рахунку, але змогли уникнути поразки. Згідно з оцінками аналітиків Parimatch, зараз головний претендент на перемогу - «Гоффенгайм». На користь німців говорить і привезена з України нічия, і те, що тепер належить грати в рідних стінах. З іншого боку, якщо говорити про вихід з групи, тут експерти віддають перевагу «Шахтарю» (17% проти 9 у німців).

Також слід нагадати про те, що у «Гоффенгайма» більш якісний підбір виконавців. Склад команди портал transfermarkt оцінює в 246,45 мільйонів євро, тоді як склад «Шахтар» - в 103 мільйони євро. При цьому чемпіони України вкотре мають кадрові проблеми. Матч пропускають два ключових гравця – захисник Ракицький і організатор атак Марлос. Без Ракицького в центрі захисту повинні зіграти Хочолава і Матвієнко, а от Марлоса спробують замінити Болбат чи Дентіньйо.  

«Нічия в домашньому матчі ще нічого не означає. «Шахтарю» реально  виграти на виїзді у «Гоффенгайма», хоч зробити це буде дуже важко. Багато хто чекав, що «Гоффенгайм» буде однією з найслабших команд в цій ЛЧ, але він виявився міцним горішком. Важливо, щоб до цієї гри всі лідери «Шахтаря» підійшли в оптимальному стані, відновилися ті, у кого були мікротравми. Без них з «Манчестер Сіті» було важко, але, в той же час, поразка в Англії мала струснути команду. У Харкові «Шахтар» дуже довго розганявся. Так, був контроль м'яча, але далеко від воріт суперника. Хочеться агресії біля воріт суперника, хочеться більше атак і ударів від команди Паулу Фонсеки», - коментує екс-форвард «гірників» Андрій Воробей.

Читайте також: "Гоффенгайм" і "Шахтар" в Лізі чемпіонів УЄФА розсудять арбітри зі Словаччини

В останньому турі, який відбудеться 12 грудня, «Гоффенгайм» зіграє на виїзді з «Манчестер Сіті», а «Шахтар» прийматиме вдома «Ліон». Важливість цих матчів залежить від того, як команди зіграють сьогодні. Це добре розуміють і «гірники», і німці, тому, на полі нас чекає справжня битва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-