Прокунін: У збірній України склався досить непоганий колектив біатлоністок

Прокунін: У збірній України склався досить непоганий колектив біатлоністок

Укрінформ
Старший тренер збірної України з біатлону Андрій Прокунін прокоментував результати спринтерської гонки в норвезькому Шушені, в якому взяв участь другий склад команди.

Андрій Прокунін в інтерв'ю XSPORT, зокрема, зазначив, що біатлоністки виконали велику роботу, довіряють тренерському штабу і мають можливість вільно висловлюватися.

"Через візові проблеми Лера Дмитренко змушена була провести в Києві 6 днів, що безумовно позначилося на підготовці. Теж саме стосується і Олі Абрамової, вона повернулася в Шушен лише 20 листопада, тому бігти гонку була не готова. Аня Кривонос нещодавно отримала нові черевики і десь під кінець першого кола у неї звело ногу.

Для Лери і Ані головний старт в сезоні - юніорський чемпіонат світу. А так, вони виступатимуть на Кубку IBU і ми навіть розглядаємо варіант, при якому може спробуємо їх на Кубку світу. Якщо все складеться - дамо їм пробігти одну-дві гонки. Маша Кручова, Надя Бєлкіна і Яна Бондар провели гідну гонку, і при більш точній стрільбі, вони б були вище.

Читайте також: Українська біатлоністка Джима виграла контрольну гонку в Обертілліасі

Зараз, як мені здається, у нас колектив досить непоганий в плані того, що кожен з нас може підняти будь-яке питання і реагуємо на це ми всі адекватно. Спортсменки нам довіряють, ми в них віримо. Робота виконана велика, у Яни були хороші результати на тренуваннях, в тестових змаганнях вона себе проявляла сильно. Я щиро сподіваюся, що цей сезон для неї буде проривним. Всі дівчата розуміють, навіщо і де вони знаходяться, і в першу чергу питатимуть із себе, зі свого результату. Якщо ти зробив все по максимуму, тоді так, ти можеш пред'явити претензію комусь із тренерів або персоналу, що хтось не допрацював. Але я повторюся, що дівчатка зараз мають можливість висловлюватися, і це не сприймається в штики. Вони витрачають своє життя, свої сили для досягнення результату, а ми лише помічники в цій справі", - сказав Прокунін.

Нагадаємо, у норвезькому Шушені проходять традиційні передсезонні змагання в рамках Кубка Норвегії з біатлону. Перемогу в жіночому спринті на 7,5 км здобула лідер норвезької збірної Тіріл Екгофф, а другий склад української команди фінішував за межами топ-10. Основа же збірної України з біатлону, яка виступатиме на першому етапі Кубка світу, готується в швейцарському Ленцерхайді.

Читайте також: Андрій Прокунін: Естафети бігтимуть ті, на кого розраховуємо на Олімпіаді

Офіційний біатлонний сезон стартує 29 листопада на Кубку IBU в шведському Ідре. Перший етап Кубка світу відбудеться з 2 по 9 грудня в словенській Поклюці.

Фото: Я. Бондар/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-