Карлсен і Каруана вдесяте поспіль зіграли внічию у матчі за світову шахову корону

Карлсен і Каруана вдесяте поспіль зіграли внічию у матчі за світову шахову корону

Укрінформ
Володар титулу норвежець Магнус Карлсен чорними фігурами зіграв внічию з американцем італійського походження Фабіаною Каруаною в 10-й партії матчу за звання чемпіона світу з шахів.

Дев'ять попередніх партій також завершилися внічию, повідомляє Укрінформ.

Рахунок за підсумками десяти партій матчу Карлсен - Каруана рівний - 5:5. Наступна партія відбудеться в суботу, 24 листопада.

Напередодні Карлсен і Каруана встановили новий рекорд матчу за шахову корону за кількістю завершених з нічийним результатом партій поспіль з моменту його початку. Попередній рекорд був встановлений у протистоянні росіянина Гаррі Каспарова та Вішванатана Ананда з Індії у 1995 році, які на старті матчу вісім партій поспіль зіграли внічию.

Читайте також: Веньцзюнь зрівняла рахунок з Лагно у фіналі жіночого чемпіонату світу з шахів

Матч проходить у Лондоні (Велика Британія), він складається з 12 партій з класичним контролем часу - 100 хвилин на 40 ходів, потім 50 хвилин на 20 ходів і 15 хвилин до кінця партії з додаванням 30 секунд на кожен хід. Після кожних двох партій запланований вихідний день. У разі загального нічийного рахунку призначається тай-брейк, де учасники зіграють партії з укороченим контролем, потім, у разі потреби, бліц і так званий армагеддон - міні поєдинок, де білі мають п'ять хвилин при чотирьох у суперника, але зобов'язані перемагати.

На фото: Магнус Карлсен (праворуч) і Фабіано Каруана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-