Друга

Друга "ракетка" України Леся Цуренко розповіла про свого італійського тренера

Укрінформ
Українська тенісистка Леся Цуренко розповіла про свого італійського тренера, з яким працює вже півроку.

Леся Цуренко, яка посіла 27 позицію в рейтингу WTA за підсумками 2018 року, зокрема, зазначила, що зазвичай розпочинає працювати з Адріано Албанезе безпосередньо перед турніром.

"Зараз моїм тренером є італійський фахівець. Його звуть Адріано Албанезе. З ним працюємо якраз вже півроку. Але періодами, не так, як з Дімою (Бричеком). Ми в основному зустрічаємося за кілька днів до турніру, до нього готуємося і граємо його вже разом. Крім того, зараз на турнірах намагаюся бути з фізіотерапевтом, тому що потрібно максимально дбати про своє здоров'я, щоб і кар'єру продовжити, і в цілому відчувати себе добре. Працюю з українським фахівцем. Його звуть Саша. Плюс мені допомагає тренер з фітнесу Денис. Теж з України. Однак вони обидва зі мною вже давно.

У Адріано Албанезе своя академія, велика родина, троє дітей маленьких. Я так розумію, що спочатку він вибирав якусь роботу, щоб весь час бути в Римі зі своєю сім'єю. Зараз дітки трохи підросли, і вони з дружиною вирішили, що він може зі мною їздити на турніри. Але все-таки нам доводиться вибирати якісь тижні, щоб він повертався до сім'ї і також підтримував свою академію.

Пошуком тренера займався мій агент. Я як раз була на турнірі в Римі й в принципі це все швидко вирішилося. Спочатку він мені мав просто допомогти один тиждень. У нас все склалося, ми один одного зрозуміли. Мені сподобалося, що він максимально підтримує завжди. Він дуже позитивна людина. Ми легко спілкуємося, нам цікаво разом", - цитує Цуренко XSPORT.

Читайте також: Леся Цуренко потрапила до десятки найсильніших тенісисток світу у грі на прийомі

Як повідомляв Укрінформ, Леся Цуренко потрапила до топ-10 рейтингу тенісисток, що показали найвищий відсоток виграних геймів на прийомі. Українка за 44 матчі виграла 42,4% геймів, які проходили на подачі її суперниць. Це - восьмий результат у WTA-турі. Лідером за цим показником стала румунка Сімона Халеп - 48,5% в 55-ти іграх.

Фото: instagram.com/p/BnbY81Nn2lA/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-