Збірна Німеччини залишає еліту Ліги націй після перемоги голландців над французами

Збірна Німеччини залишає еліту Ліги націй після перемоги голландців над французами

Укрінформ
Футболісти збірної Голландії обіграли на своєму полі команду Франції з рахунком 2:0 в матчі групи 1 ліги A Ліги націй УЄФА.

М'ячі забили Джорджиніо Вейналдум, який відзначився на 44-й хвилині, і Мемфіс Депай (90+6, з пенальті), повідомляє Укрінформ.

У турнірній таблиці групи перше місце посідає збірна Франції, набравши 7 очок, другими з 6 очками йдуть голландці. Збірна Німеччини, набравши 1 очко, за тур до фінішу турніру посіла третє місце в групі і достроково вилетіла в лігу B. У заключному матчі збірна Німеччини 19 листопада прийматиме команду Голландії.

Читайте також: Україна програла у Трнаві Словаччині в матчі Ліги націй УЄФА

У лізі B відбулися два матчі. Як повідомляв Укрінформ, збірна України, яка з 9-ма очками достроково забезпечила собі перемогу в групі 1 і вихід в елітну лігу A, в Трнаві поступилася команді Словаччини з рахунком 1:4. У заключному матчі групи 19 листопада в Празі між чехами і словаками (в обох по 3 очки) вирішиться, яка з цих команд вилетить в лігу C. У зустрічі групи 4 збірна Данії в гостях здобула перемогу над командою Вельсу з рахунком 2:1 і достроково посіла перше місце, набравши 7 очок і завоювавши путівку в лігу A. Валлійці, які провели заключний матч на турнірі, стали другими (6 очок), команда Ірландії фінішувала третьою (1) і вилетіла в лігу C.

Читайте також: Андрій Шевченко: Ми повинні вчитися на помилках

У групі 3 ліги C збірні Кіпру та Болгарії, Словенії та Норвегії зіграли внічию з однаковим рахунком - 1:1. Словенці втратили шанси на збереження місця в лізі C (четверте місце, 2 очки) і вилетіли в нижчий дивізіон турніру - лігу D. Збірні Норвегії та Болгарії (по 10 очок) зберігають шанси на перше місце в групі. Команду Кіпру від вильоту може врятувати лише перемога над норвежцями в останньому турі.

У групі 4 ліги D пройшли два матчі. Збірна Вірменії обіграла команду Гібралтару (6:2), а збірна Македонії також в гостях виявилася сильнішою за команду Ліхтенштейну - 2:0. Шанси на перше місце в групі зберігають македонці та вірмени. У турнірній таблиці їх розділяють 3 очки, але у збірної Вірменії є перевага в особистих зустрічах.

Читайте також: Словаччина обіграла Україну: текстова трансляція

Загалом в розіграші Ліги націй УЄФА беруть участь 55 європейських збірних. Команди згідно з рейтингом розділені на чотири дивізіони (ліги) - А, В, С, D, в кожному з яких по чотири групи. Грають по системі "кожен з кожним" в два кола протягом осені 2018 року. Чотири переможці своїх груп в елітній Лізі А зіграють у фінальній частині Ліги націй в червні 2019 року.

Чотири переможці груп в лізі B, де виступає збірна України, в наступному розіграші Ліги Націй зіграють в лізі А. В свою чергу, з ліги А в лігу B вилетять чотири команди, які займуть останні позиції в групах. І так в кожній лізі: чотири гірше команди знижуються в турнір нижче, чотири кращі йдуть в турнір вище.

На фото: збірна Голландії в Роттердамі святкує перемогу над командою Франції (uefa.com).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-