Формула-1: стали відомі особливості ханойської траси

Формула-1: стали відомі особливості ханойської траси

Укрінформ
Стали відомі особливості міської траси в Ханої, де 2020 року планується провести перший Гран-прі В'єтнаму.

Трек у Ханої стане четвертим в календарі "Формули-1" (після Монако, Баку і Сінгапуру), який проходитиме вулицями міста. Про це повідомляє XSPORT із посиланням на прес-службу "Формули-1".

Довжина траси із 22 поворотами складе 5,565 км. При проектуванні треку архітектори поєднували приклади інших трас, де вже проходять Гран-прі, намагаючись поєднувати характеристики вуличної траси з топографією міста. Перші два повороти траси нагадують початок німецького "Нюрнбургрінга", а повороти 12 і 15 взяті з вуличної траси в Монако.

Повороти 16-19 спроектовані з японської "Сузукі" (S-ки), а кінець траси в Ханої нагадує закінчення малайзійського "Сепанга".

Читайте також: Формула-1: В’єтнам претендує на проведення нового етапу 2020 року

Крім того, траса в Ханої включатиме відразу три довгі прямі: перша розтягнеться на 1,5 км, на якій боліди розвиватимуть швидкість понад 335 км/год, дві інших коротші – 800 м і 675 м.

В'їзд і виїзд з боксів піт-лейн побудують з обходом першого і останнього поворотів. Це зроблено для того, щоб скоротити час піт-стопів і зробити тактику з частою заміною шин більш привабливою.

Фото: Clive Mason/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-