«Шахтар» - «Динамо»: битва за інтригу

«Шахтар» - «Динамо»: битва за інтригу

Аналітика
Укрінформ
В Харкові зіграють друге в цьому сезоні українське «класико».

«Шахтар» - «Динамо». Чемпіонат української футбольної прем’єр-ліги (УПЛ). 14 тур. 3 листопада. 17:00. Харків. ОСК «Металіст». Головний арбітр: Віталій Романов (Дніпро). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2».

Можна з упевненістю сказати, що «Шахтар» докладе всіх зусиль, щоб перервати свою безвиграшну серію в поєдинках з киянами і збільшити відрив від конкурентів у турнірній таблиці. В цьому сезоні «гірники» двічі програли киянам з рахунком 0:1 – в Суперкубку та в першому колі чемпіонату. «Динамо» також налаштовується тільки на перемогу, щоб зберегти інтригу в чемпіонській гонці. «Шахтар» наразі випереджає «Динамо» в турнірній таблиці на 5 очок.

Читайте також: В'ячеслав Грозний: Матч між "Шахтарем" та "Динамо" - це шахи

До найважливішої гри клуби підходять в різному стані. Проблема «Динамо» - тривала ігрова криза. В минулому турі команда вдома програла новачку Прем'єр-ліги ФК «Львів», а в Лізі Європи з труднощами здолала французький «Ренн», завдяки голу на останніх хвилинах. Перемога 3:1 в матчі Кубка України над друголіговим «Минаєм» - слабка втіха.

«Шахтар» зазнав нищівної домашньої поразки 0:3 в Лізі чемпіонів від «Манчестер Сіті» і розгромив новачка УПЛ «Арсенал-Київ» з аналогічним рахунком у матчі чемпіонату. Після цього була кубкова гра з «Олімпіком» (3:2), де тренер дав можливість відпочити багатьом ключовим гравцям.

У нинішньому матчі більше шансів на перемогу у «Шахтаря». Аналітики Parimatch оцінюють ймовірність успіху «гірників» в 55%, «Динамо» - 20%. Втім, кияни вже не раз доводили, що здатні вигравати матчі, в яких спочатку вважаються андердогом. До того ж, залишається під питанням участь у грі ключових гравців «Шахтаря» - Марлоса і Тайсона. Навіть якщо вони встигнуть відновитися після травм, то навряд чи будуть в оптимальних кондиціях.

Читайте також: Срна: Всі у клубі "Шахтар" хочуть нарешті обіграти "Динамо"

«Неважливо в якому стані зараз перебуває «Динамо» - проти «Шахтаря» команда завжди гратиме на максимумі своїх можливостей. Статистика це підтверджує. Звичайно, безпрограшна серія проти «Шахтаря» в чемпіонаті може закінчитися, особливо з огляду на те, як зараз грають кияни. Це або недооцінка суперника, або молодь загордилася, вважає себе вже великими майстрами. Не знаю, чим ще пояснити поразку від «Львова». У той же час, є проблеми і у «гірників». Не думаю, що після травм Тайсон і Марлос встигнуть вийти на свій звичний рівень, швидше за все, тренер навіть притримає їх на Лігу чемпіонів. Перемога зараз потрібніше, мабуть, «Динамо», що зберегти інтригу в чемпіонаті, що ж стосується шансів, думаю, вони рівні. І, без всяких сумнівів, нас чекає яскравий матч», - розповів автор першого хет-трику в чемпіонаті України, відомий в минулому нападник, Іван Гецко.

Додамо, що точно не зіграють в цьому матчі дискваліфіковані нападник «Шахтаря» Кайоде і захисник «Динамо» Кадар. Через травму «гірникам» точно не допоможе півзахисник Фернандо, а у киян так в не зміг відновитися форвард Бесєдін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-