Біатлоністка Підгрушна: Не маю нічого проти, якщо спортсмен змінює країну

Біатлоністка Підгрушна: Не маю нічого проти, якщо спортсмен змінює країну

Укрінформ
Українська біатлоністка Олена Підгрушна розповіла про своє ставлення до зміни громадянства спортсменами.

Олена Підгрушна в інтерв'ю Tribuna.com, зокрема, зазначила, що життя спортсмена коротке і він має використати будь-який шанс реалізувати себе, тому вона не проти натуралізації.

"Життя спортсмена дуже коротке. Якщо спортсмен хоче займатися і чогось досягти, якщо в тій країні йому ставлять палки у колеса, або тренер, або фінансування, або будь-що може бути причиною, чому б і ні? Він йде і себе реалізує. Особисто я не маю нічого проти, якщо спортсмен навіть змінює країну. Звичайно, бажано залишатися там, де ти народився і там шукати можливості. Але дійсно бувають моменти, коли неможливо продовжити в тій країні, в якій ти починав. Є такі моменти, коли простіше піти в іншу країну, там себе реалізувати і чогось досягти, ніж потім все життя мучитися і відчувати себе якимось неповноцінним.

Читайте також: Прокунін назвав склад збірної України на перший етап Кубка світу з біатлону

Чи потрібні Україні спортсмени і тренери з Росії? Тут на перший план мають виходити професійні якості. У той же час, нікуди ми сьогодні не дінемося від наших відносин з нашим сусідом. Грубо кажучи, тут такий тупик. Ми - спортсмени, і хочемо бігати, виступати, досягати результатів. І водночас ми не можемо ніяк вплинути на ситуацію, яка відбувається. Так само і дівчата: вони не можуть нічого змінити. Хтось молодше, хтось старше, але вони хочуть себе реалізувати. І виступатимуть під нашим прапором", - сказала Підгрушна.

Фото: biathlon.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-