Гвардіола: Всі бачили в другому таймі, яким може бути

Гвардіола: Всі бачили в другому таймі, яким може бути "Шахтар"

Укрінформ
Головний тренер англійського футбольного клубу "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола поділився враженнями від поєдинку з донецьким "Шахтарем" (3:0) в рамках 3-го туру групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА.

Хосеп Гвардіола на післяматчевій прес-конференції в Харкові, зокрема, зазначив, що "Шахтарю" було важко грати без Тайсона і Марлоса, але Фонсека підбирає хороших виконавців і у донеччан ще все попереду.

"Перший тайм - найкращий з усіх, що ми провели. Створили багато моментів і діяли приголомшливо. Після поразки від "Ліона" ми потрапили під тиск, з "Гоффенгаймом" забили переможний м'яч на останніх хвилинах. Зараз ми були в порядку, контролювали хід подій і домоглися чудового результату. Ви бачили в другому таймі, яким може бути "Шахтар", - у цієї команди завжди достатньо талановитих футболістів. Однак ми взяли верх на виїзді, що важливо, і можемо радіти перемозі.

У другому таймі суперник діяв краще, ніж в першому. Вони високо підняли фулбек, в атаці було більше футболістів, Ракицький створював тиск і мінявся місцями з партнерами.

Читайте також: Фонсека: Навіть і з Тайсоном було б важко з такою командою, як "Манчестер Сіті"

Не побачили на полі Зінченка? Для мене це нелегке рішення. У нас багато футболістів, всі хочуть бути на полі. Ми спілкувалися напередодні, він був повністю готовий. Зінченко молодий, і у нього явно ще будуть шанси. Не поставив його до складу за простих міркувань: зазвичай він діє зліва в обороні, якби Менді не зіграв через травму, там міг вийти Емерік Ляпорт, праворуч також є Вокер і Стоунз, який взагалі-то центральний захисник, з хавбеків у запас включив Бернарду Сілву і Філа Фодена. Зінченко прекрасно тренується і грає, я ним задоволений, однак потрібно було зробити вибір, і зараз він такий.

Чи готові до перемоги в Лізі чемпіонів? Згоден, перші 45 хвилин були чудовими. Однак для тріумфу в Лізі чемпіонів недостатньо пару раз зіграти добре - на нашу користь повинен бути цілий набір факторів. Ми двічі взяли гору на виїзді? Чудово. Тепер сподіваємося вийти в 1/8 фіналу. Але для перемоги в турнірі повинен скластися комплекс обставин. Можливо, це станеться трохи пізніше.

Команда Луческу завжди, навіть якщо ми і вигравали, була дуже складним опонентом. У "Шахтаря" відмінна трансферна політика, клуб завжди набував приголомшливих футболістів. Я можу назвати багатьох: Фернандіньйо, Вілліан, Дуглас Коста, Мхітарян, Ракицький, Чигринський, П'ятов. У Фонсеки дуже добре налагоджена колективна гра. Прекрасно пам'ятаю, як минулого року ми зазнали поразки. Тоді в складі були Бернард, Тайсон і Марлос. На жаль для вас, двоє останніх отримали травми, так що нам було простіше, але у вас чудова команда і ще все попереду. Я хочу побажати "Шахтарю" повернутися на свій рідний стадіон в Донецьку. Можливо, в майбутньому ми побачимося знову", - цитує Гвардіолу прес-служба ФК "Шахтар".

Читайте також: "Шахтар" програв у Харкові "Манчестер Сіті" в Лізі чемпіонів УЄФА

Як повідомляв Укрінформ, футболісти донецького "Шахтаря" з рахунком 0:3 програли у вівторок, 23 жовтня, англійському клубу "Манчестер Сіті" домашній матч 3-го туру групового раунду Ліги чемпіонів УЄФА. У четвертому турі команди поміняються полями - "Шахтар" виступить у Манчестері. Матч відбудеться 7 листопада і розпочнеться о 22.00 за київським часом.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-