Ярослава Магучих: Найскладнішим на ЮОІ-2018 був другий етап

Ярослава Магучих: Найскладнішим на ЮОІ-2018 був другий етап

Відео
Укрінформ
Чемпіонка ІІІ літніх юнацьких Олімпійських ігор, наймолодша стрибунка у висоту в історії України, яка подолала 1,95 м, Ярослава Магучих поділилася враженнями від змагань в Буенос-Айресі (Аргрентина).

Ярослава Магучих після повернення з ЮОІ-2018 до України, зокрема, зазначила, що цей старт для неї був дуже важливим, адже є першим кроком до дорослої Олімпіади.

"Олімпійські ігри відрізняються від чемпіонатів світу?  Так, вони дуже відрізняються. Тут ти зближуєшся з представниками різних видів спорту. Для мене цей старт був дуже важливим, адже це був перший крок до дорослого спорту, до дорослої Олімпіади.

Читайте також: Магучих: Золота медаль ЮОІ-2018 - великий крок до успіхів у дорослому спорті

Для мене найскладнішим був другий етап. На першому етапі попри дощик я, хоч і не подолала, але спробувала 1,95 м. І, виходячи на другий, вже знала, що можу це зробити. Ставлю цю висоту, виходжу на першу спробу і всі думки про те, що я уже намагалася це зробити, що я можу. Я працювала цілий рік заради цієї Олімпіади. І налаштовувала себе саме з думками про це, а далі просто бігла і стрибала.

Насправді, моя тренер, Тетяна Степанова, до старту ніколи не навантажує мене тим, які висоти я маю брати. Вдома готуємося, працюємо над технікою, приділяємо увагу стопам. На змаганнях стрибаємо, а коли мої суперниці закінчили, тоді вже думаємо, яку висоту замовити. Поки що вирішили підняти на один сантиметр вище від особистого рекорду. Хотілось покращити результат і поступово йти далі, адже попереду турніри серед юніорів, молоді і до дорослого спорту ще потрібно дійти. На першому етапі відштовхувалися від погоди: вона була поганою і, щоб не змерзнути остаточно, вирішили починати трішки раніше. А вже на другому було тепліше, почали з 1,79 м. Ми з тренером вирішили, що я робитиму розминку прямо у секторі: вже там бігала по віражам, виконувала спеціальні вправи", - цитує Магучих прес-служба ФЛАУ.

Відеосюжет телеканалу "UA:Перший" зустрічі юних олімпійців в аеропорту "Бориспіль":

Читайте також: Українські спортсмени повернулися додому з юнацької Олімпіади

Як повідомляв Укрінформ, вчора юні олімпійці повернулися з Буенос-Айресу до України. Українська легкоатлетка Ярослава Магучих перемогла у стрибках у висоту на юнацьких Олімпійських іграх-2018. На другому етапі змагань її результат склав 1.95 м. Це особистий рекорд спорсменки. Ярослава перемогла на обох етапах і заслужено стала чемпіонкою Ігор-2018.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-