«Шахтар» - «Ман Сіті»: чи є шанс без Тайсона і Марлоса?

«Шахтар» - «Ман Сіті»: чи є шанс без Тайсона і Марлоса?

Укрінформ
Команда Паулу Фонсеки спробує здобути першу перемогу в групі Ліги чемпіонів.

«Шахтар» (Донецьк, України) – «Манчестер Сіті» (Англія). Ліга чемпіонів.  3-й тур групового етапу. 23 жовтня. 22:00. Харків. ОСК «Металіст». Головний арбітр: Карлос дель Серро (Іспанія). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1».

Після двох турів у «Шахтаря» дві нічиї (обидва рази по 2:2) і лише два очки. З «Гоффенгаймом» команда зуміла уникнути поразки, зате з «Ліоном» розгубила перевагу. В обох матчах чемпіонам України не вистачало концентрації в захисті та зіграності в атаці. Паулу Фонсека й досі інтегрує новачків (Фернандо, Майкона, Кайоде, Жуніора Мораеса) в атаку команди і шукає оптимальний варіант захисної четвірки. «Шахтар» не програє вже 11 матчів поспіль і достатньо забиває, але при цьому «гірники» розгубили ознаки класу. Помилок стало більше, а варіантів у наступальних акціях – менше.  

Читайте також: Букмекери дали прогноз на гру Ліги чемпіонів УЄФА "Шахтар" - "Манчестер Сіті"

Головна кадрова проблема перед матчем з «Ман Сіті» - травма провідного конструктора атак Тайсона. Без нього «гірники» втратили швидкість, гостроту, емоції і кураж. Прикро, але рівноцінної заміни Тайсону на позиції атакуючого центрального півзахисника сьогодні немає. Алан Патрік та Коваленко менш креативні та повільніші. Хто б з них не вийшов – це буде мінус для нападу «Шахтаря». Щоправда є варіант з грою на цій позиції номінального нападника Мораеса, втім малоймовірно, що Фонсека наважиться на такий авантюрний крок проти потужного «Ман Сіті».

Те, що біда не приходить одна, підтвердила згодом і травма Марлоса. Він також точно не зіграє сьогодні проти «Ман Сіті». Під питанням опинився і основний захисник Ісмаїлі. Ось так український чемпіон залишився без двох, а з урахуванням Ісмаїлі, то можливо і без трьох ключових виконавців на поєдинок проти зіркової команди Хосепа Гвардіоли. За таких обставин варто говорити не про перемогу, а про те, як би не програти без шансів.

Читайте також: Марлос може не зіграти проти "Манчестер Сіті" через ушкодження

Звісно, перед матчем усіх цікавила думка Паулу Фонсеки – що ж робити? Португальський коуч «Шахтаря» заявив, що своїм принципам його команда не зраджуватиме – йтиме в атаку при першій-ліпшій нагоді. При цьому Фонсека припустив, що в певні відрізки матчу доведеться грати суто від захисту. Чи є взагалі шанси у «Шахтаря»? Вони, вочевидь, у настрої та мотивації для новачків. Тож чекаємо якісної гри та голів від Мораеса, Майкона, Кайоде.

Святослав Василик, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-