Україна завоювала першу медаль на

Україна завоювала першу медаль на "Іграх Нескорених"

Фото
Укрінформ
У перший день змагань на "Іграх Нескорених" у Сіднеї українець Денис Фіщук здобув бронзу у велогонці.

Це перша медаль у скарбничці української збірної на цьогорічних змаганнях та перша за два роки медаль у велоспорті, передає прес-служба Міноборони.

“Траса швидкісна, як для аматорів, то був доволі крутий поворот і фініш вгору. Найбільша досягнута швидкість 60 км/год. Загалом, задоволений виступом, зробив все що міг", — розповів Фіщук. 

Перше місце посів представник Великої Британії, друге — австралієць.

Із перемогою українського спортсмена привітав Президент Петро Порошенко.

"Вітаю Дениса Фіщука з бронзою, здобутою у велоперегонах на час, та Сергія Шимчака з четвертим місцем. Так тримати, незламні!", - йдеться у вітанні.

Як відомо, "Ігри нескорених" - міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть представники країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу.

Уперше “Ігри нескорених”, засновані британським принцом Гаррі, пройшли в 2014 році в Лондоні. Цьогоріч у змаганнях беруть участь команди 18 країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Велика Британія, США

Україна виступає у шести спортивних дисциплінах - легка атлетика, плавання, веслування на тренажері, велоспорт на шосе, стрільба з лука та пауерліфтинг. Торік Україна вперше взяла участь в “Іграх нескорених” у Канаді. Тоді в Іграх змагались 550 військовослужбовців та ветеранів. Українські спортсмени здобули 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових нагороди.

Фото: Міноборони, Invictus Games: Team Ukraine/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-