На Донеччині побудують олімпійську базу для підготовки спортсменів

На Донеччині побудують олімпійську базу для підготовки спортсменів

Відео
Укрінформ
У курортному Святогірську на Донеччині побудують олімпійську базу - комплекс спортивних споруд для підготовки спортсменів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

«У Святогірську плануємо побудувати олімпійську базу - комплекс спортивних споруд для підготовки спортсменів та проведення змагань», - повідомив Куць.

За його словами, сьогодні відбулося чергове обговорення детального плану території, організоване командою «Стоп корупції».

Будівництво бази буде розбито на три черги. Перша передбачає зведення адміністративної будівлі, готелю, медустанови та каскаду спортмайданчиків. Друга - будівництво стадіону з біговими доріжками, футбольним полем і критим легкоатлетичним манежем. На третьому, завершальному, етапі планується побудувати критий плавальний басейн з довжиною дзеркала води у 75 метрів. Усі об’єкти та споруди використовуватимуться як для підготовки спортсменів, так і для проведення змагань, у тому числі й міжнародних, розповів очільник області.

Він наголосив, що усі об’єкти будуть доступні для використання місцевими мешканцями; крім того, там будуть відкриті відділення дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Читайте також: В Києві урочисто відкрили новий спортивний комплекс "Чемпіон"

“Фінансуватися будівництво буде з обласного та державного бюджетів. Крім того, для зведення окремих споруд планується залучати й міжнародні інвестиції”, -   додав Куць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-