Україна – Чехія: думаємо про нічию, граємо на перемогу

Україна – Чехія: думаємо про нічию, граємо на перемогу

Укрінформ
Команда Андрія Шевченка може достроково стати переможцем групи в Лізі націй.

Україна – Чехія. Ліга націй УЄФА. Ліга В. 3-й тур групового етапу. 16 жовтня. 21:45. Харків. ОСК «Металіст». Головний арбітр: Гедімінас Мажейка (Литва). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 1».

Турнірна ситуація перед матчем з Чехією склалась таким чином, що навіть нічия гарантуватиме збірній України перемогу в групі. Ось так доволі несподівано команда Андрія Шевченка видала і результат, і гру. Цікаво, що ті самі люди, які ще взимку писали «Шевченко – не тренер», сьогодні співають йому дифірамби. І схеми починають працювати. І кадрові рішення (насамперед, з Марлосом, Матвієнком і Яремчуком) виправдовують себе.

Читайте також: Андрій Шевченко: Коноплянка і Ярмоленко грою доводять статус лідерів

Прогрес у роботі штабу Шевченка був помітний і в останній грі проти Італії. Збірна невдало провела перший тайм, але в перерві перебудувалася на суто контратакуючий стиль і ледь не перемогла. Відзначимо, вихід Степаненка в перерві, гру Марлоса на позиції Ярмоленка і спроби Малиновського та Зінченка диригувати наступом. Додав настрою усім і результат матчу в Генуї. Не програти Італії на її полі (хай навіть їх збірна й досі у кризі), це завжди успіх.

Загалом до поєдинку з чехами «синьо-жовті» підходять без проблем. Повернулись до повноцінних тренувань Ярмоленко і Макаренко, набрали класну форму Марлос, Малиновський і Коноплянка, команда мала п’ять днів на відновлення і підготовку. Ті ж чехи зіграли виснажливий матч проти Словаччини лише два дні тому і втратили двох важливих виконавців – захисника Кадержабека і хавбека Соучека. Усього ж втрати Чехії перед матчем в Харкові – шість гравців основного складу.

Ще один важливий фактор на нашу користь – психологія. Ніщо і ніхто на команду Шевченка не тисне. Грайте і перемагайте. А не вийде, то і нічия нас влаштує.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч Ліги націй УЄФА Україна - Чехія

Дуже цікаво побачити, як Шевченко побудує позиційний наступ в цьому матчі, і як взаємодіятимуть Марлос з Ярмоленком. Не виключено, що Марлос залишиться на правому фланзі, а Ярмоленко гратиме в центрі під нападником.       

Водночас, не здивуємось, якщо наша збірна увімкне увесь свій прагматизм, перестрахується і зробить ставку на 0:0. Безумовно вболівальників це розчарує, але Андрія Шевченка ми, принаймні, зрозуміємо. Після провалу у відборі на ЧС-2018 перемога у групі Ліги націй – важливий крок вперед для всього українського футболу.

Святослав Василик, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-