У Канаді пройде референдум щодо Олімпіади-2026

У Канаді пройде референдум щодо Олімпіади-2026

Укрінформ
Канадське місто Калгарі, яке стало одним із трьох фіналістів у конкурсі на проведення Олімпіади-2026, проведе серед жителів референдум стосовно доцільності організації цих спортивних змагань.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, плебісцит пройде 13 листопада.

Хоча рішення, ухвалені під час цього референдуму, не є обов’язковими до виконання, проведення опитування підтримується усіма рівнями влади. Так, уряд провінції Альберта, в якій знаходиться Калгарі, виділило 2 млн дол на проведення плебісциту.

Додамо, що за попередніми оцінками організаційного комітету, проведення у Калгарі Зимової Олімпіади у 2026 році коштуватиме 5,23 млрд дол. План передбачає побудову двох нових об’єктів та реставрацію під сучасні потреби спортивних арен, споруджених для Олімпіади 1988 року. При цьому 3 мрлд дол мають надійти від держави, а решту внесуть приватні інвестори й Міжнародний олімпійський комітет.

Читайте також: Визначилися міста-претенденти на проведення Олімпіади-2026

Натомість, очікується, що проведення Олімпійських Ігор принесе Калгарі та Альберті 7,4 млрд дол. Для порівняння зазначимо, що Зимові Олімпійські ігри у Ванкувері в 2010 році коштували 7,7 млрд дол.  

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-