Шевченко: Збірна України покаже італійцям, як дійсно вміє грати

Шевченко: Збірна України покаже італійцям, як дійсно вміє грати

Відео
Укрінформ
Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко поділився очікуваннями від сьогоднішнього протистояння з командою Італії.

Андрій Шевченко на передматчевій прес-конференції в Генуї, зокрема, зазначив, що дуже гордий бути тренером національної команди, яка сьогодні протистоятиме дуже сильному супернику – чемпіону світу 2006 року.

"Я дуже радий повернутися до Італії в якості тренера. Ця країна дала мені дуже багато. І я сподіваюся, що моя команда на цьому стадіоні покаже, як дійсно вміє грати. Звичайно, наша команда, як і італійська, має певні кадрові проблеми. Гравці виступають в різних чемпіонатах, що створює певні складнощі. Також не буде з нами Ярмоленка. Але, попри все це, ми намагатимемося постати сильною командою та показати дуже хороший футбол. 

Читайте також: Збірна України у Генуї зіграє контрольний матч з футболістами Італії

Італія - країна талантів. Можливо, зараз в італійській команді немає конкретного гравця нападу, який може повести партнерів за собою, але є дуже багато молодих талановитих футболістів. Мені дуже прикро, що деякі з українських футболістів не мають постійного місця в складі своїх зарубіжних клубів. Можливо, український національний чемпіонат останнім часом трохи втратив свій рівень. Італія - дуже сильний суперник, але ми боротимемося на полі.

Я дуже гордий бути тренером національної команди України. Відчуваю дуже велику відповідальність. Я прийшов до збірної після невдалого виступу на чемпіонаті Європи 2016 року. Було дуже нелегко сформувати нову команду, підняти дух колективу, змінити повністю всю структуру гри. На жаль, ми програли у кваліфікації чемпіонату світу Хорватії, яка згодом грала у фіналі мундіалю. Але, на мою думку, ми показали якісну гру в тому відбірковоому турнірі. Я бачу потенціал багатьох гравців, і це налаштовує мене дуже позитивно. Моє головне завдання - показати хороший результат, і ми зробили це в останніх матчах Ліги націй. Головна мета, як я вже казав, - вивести збірну на Євро-2020.

Міст Моранді? Ми з командою хочемо бути разом з італійським народом. Дуже багато людей втратило в цій трагедії своїх близьких. Мені дуже важко знайти потрібні слова, Італія стала для мене другою батьківщиною, і я хотів би висловити співчуття італійському народу з приводу цієї трагедії", - цитує Шевченка прес-служба Федерації футболу України.

Читайте також: Футболісти збірної України випробували газон стадіону в Генуї

Відео прес-конференції:

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня національна збірна України з футболу проведе у гостях товариський матч з командою Італії. Спаринг Італія - Україна відбудеться у Генуї на 37-тисячному стадіоні "Луїджі Ферраріс". Поєдинок о 21.45 за київським часом транслюватимуть телеканали "Україна" та "Футбол 1".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-