IX Міжнародний марафон стартував у Києві

IX Міжнародний марафон стартував у Києві

Укрінформ
Учасники головного забігу у рамках восьмого міжнародного марафону Wizz Air Kyiv City Marathon 2018 розпочали забіг з Майдану Незалежності у Києві.

Маршрут головної дистанції марафону зі стартом та фінішем на Хрещатику традиційно пролягає в одне коло вулицями української столиці, повідомляє Укрінформ.

Цього року організатор заходу компанія Run Ukraine очікує 11 500 бігунів з 45 країн світу. Призовий фонд складає 143 тисячі 500 гривень. 

У програмі марафону заплановано шість індивідуальних забігів на таких дистанціях: 42,195 км, 21,0975 км, 5 км та благодійні дистанції на 5 км під назвою Avon Pink Run та на 2 км. У 2018 році вперше пройде естафетний забіг: 3х10 км+1х12 км Wizz Air Kyiv City Marathon Relay.

Традиційно під час Київського марафону відбудеться Family Run, участь у якому може взяти сімейна команда у будь-якому складі, навіть батьки з маленькими дітлахами на руках та у візочках. Також відбудеться дитячий забіг на дистанціях: 1000 м, 500 м та 100 м, на фініші яких кожен маленький учасник отримає свою власну медаль.

Вдруге поспіль під час Київського марафону відбудеться забіг на 5 км A Pink Run. 1 тисяча учасників бігтимуть заради боротьби з раком молочної залози. Усі кошти зі стартових внесків буде перераховано на придбання цифрового мамографу для регіонального державного медичного закладу, за допомогою якого рання діагностика раку молочної залози стане більш доступною у регіонах України. Серед тисячі учасників Avon Pink Run вперше будуть не тільки жінки, а й чоловіки.

Читайте також: У Києві міжнародний марафон - які вулиці перекрили

Wizz Air Kyiv City Marathon присвоєно найвищу відмітку (5 зірок) у рейтингу пробігів по шосе Європейської легкоатлетичної асоціації. Це найвищий рівень сертифікації та оцінювання, який розроблений провідними фахівцями Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-