Чемпіонат української баскетбольної Суперліги стартує 5 жовтня

Чемпіонат української баскетбольної Суперліги стартує 5 жовтня

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася прес-конференція, присвячена початку нового чемпіонату України з баскетболу серед клубів Суперліги

Першість стартує 5 жовтня. Причому, вже третій рік поспіль титульним  спонсором чемпіонату буде торгова марка Парі-Матч, повідомляє прес-служба ФФУ. 

У діалозі з журналістами взяли участь директор Суперліги Роман Бойко, представник TM  Парі-Матч Вадим Місюра та головний тренер єдиного представника столиці у найвищому дивізіоні українського баскетболу - клубу "Київ-Баскет" Євген Мурзін.

Прес-конференція, присвячена початку нового чемпіонату України з баскетболу серед клубів Суперліги / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Усього участь у цьогорічному турнірі візьмуть 8 клубів. До шести старожилів елітних змагань ("Черкаські Мавпи", "Дніпро", "Хімік", МБК "Миколаїв", "Політехнік", БК "Запоріжжя") додалися новачки - "Київ-Баскет" та "Одеса". 

Чемпіонат Суперліги-2018/2019 стане "інноваційним": на всіх матчах застосовуватимуться системи суддівських відео-повторів. Цю систему вже випробували у фінальних матчах Суперліги минулого сезону та під час розіграшу Суперкубка України. Ігри транслюватимуть телеканали ХSPORT та ObozTV.

"Поки що рішення розширити Суперлігу до 10-ти команд нам не вдалося втілити у реальність, бо не усі команди відповідають жорстким вимогам, - зазначив директор Суперліги Роман Бойко. - Але нинішня вісімка команд, упевнений, подарує шанувальникам баскетболу чимало приємних емоцій". 

Читайте також: Баскетбол: з’явилося офіційне промо початку нового клубного сезону в Україні

Головний тренер "Київ-Баскета" Євген Мурзін заявив, що його команда націлена на медалі першості.

"Перед "Київ-Баскетом" стоять високі завдання вже у дебютному сезоні. Ми націлені на медалі. Досягти мети буде непросто, враховуючи силу суперників. З нетерпінням чекаю  старту у Суперлізі. Чемпіонат буде вкрай цікавим. Середній рівень провідних українських команд зріс", - сказав наставник, який також працює і з національною збірною України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-