Втратити усе за три хвилини

Втратити усе за три хвилини

Аналітика
Укрінформ
«Шахтар» знову грає в Лізі чемпіонів внічию 2:2.

В другому турі Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» не зміг втримати перевагу у два м’ячі над французьким «Ліоном». На дубль Мораеса господарі відповіли голами Дембеле і Дюбуа – 2:2. Чемпіон України знову завершив матч внічию і набрав два очки після двох поєдинків.

З перших хвилин «Шахтар», як і обіцяв Паулу Фонсека, намагався нав’язати «Ліону» свою атакуючу гру. Непогано працював лівий фланг, на якому «запалювали» Ісмаїлі і Тайсон. Єдине, що псувало картинку – порожній стадіон в Ліоні. Враження було гнітючим. Так ніби команди грали спаринг десь на зимовому зборі в Туреччині.

Читайте також: "Ліон" - Шахтар". Текстова трансляція

Лінія захисту «Ліона» розташувалась досить високо і це давало гостям простір для швидких контратак. Команда Фонсеки не відмовляла собі у задоволенні йти вперед. «Шахтар» більше володів м’ячем, більше бив по воротам, краще комбінував в середині поля і дуже добре «читав» гру суперника біля власних воріт.

Відзначимо впевнену гру Матвієнка на незвичному для нього правому флангу захисту. Не псували каші у центрі півзахисту Алан Патрік і особливо новачок Майкон. Наприкінці першого тайму «Шахтар» вийшов вперед і гол вийшов надзвичайно ефектним, у стилі «Барселони». Пас Ісмаїлі та удар Мораеса стали взірцем взаєморозуміння між партнерами.

Після перерви «Ліон» увімкнув усю потужність атак і відразу притис «Шахтар». Команді Фонсеки необхідно було відвести гру від власних воріт і гол Мораеса стався дуже вчасно. За рахунку 2:0 господарі пішли вперед великими силами і «Шахтар» отримав можливість просто розривати захист «Ліона» у контратаках. Виникло відчуття, що моменти у чемпіона України ще будуть, а отже будуть ще голи.

Втім, «Ліон» не зупинявся і завдав удар за ударом. Подібне «бомбардування» скінчилось тим, що «Шахтар» пропустив два м’ячі за три хвилини. Тут спрацювали усі негативні фактори – втрата концентрації, самозаспокоєність, майстерність гравців «Ліона».

Останні хвилини матчу перетворились на видовищні гойдалки, коли забити могли обидві команди. Депай і Фекір втратили нагоди у «Ліона», а «гірник» Кайоде влучив у поперечину.

У підсумку все скінчилось нічиєю 2:2. «Шахтар» вдруге в цій Лізі чемпіонів завершує поєдинок з таким рахунком. Але на відміну від врятованого матчу з «Гоффенгаймом», тут команда Фонсеки фактично сама випустила з рук перемогу. Все це свідчить про те, що «Шахтар» і Паулу Фонсека все ще шукають в Лізі чемпіонів оптимальний склад і малюнок гри. Радимо визначатись чимшвидше – попереду два матчі проти «Манчестер Сіті».

Святослав Василик, Київ

Фото на першій сторінці: http://shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-