Формула-1: Гемілтон переміг на Гран-прі Росії

Формула-1: Гемілтон переміг на Гран-прі Росії

Укрінформ
Феттель знову фінішував третім і відстав від Гемілтона на 50 очок. 

У Сочі відбувся 16-й етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1 – Гран-прі Росії. Переможцем став пілот команди «Мерседес» британець Льюїс Гемілтон. «Мерседес» виграв усі п’ять гонок в історії проведення етапу Гран-прі в Сочі. Про це повідомляє Укрінформ.

Гемілтон зробив ще один крок до чергового чемпіонського титулу. В Сочі британець переміг не без допомоги командної тактики. Коли в першій половині гонки Гемілтона став активно атакувати Себастьян Феттель («Феррарі»), в «Мерседес» дали команду іншому пілоту команди Валттері Боттасу, який переміг в кваліфікації і йшов попереду, пропустити вперед свого напарника і стримувати Феттеля. В результаті Гемілтон виграв восьмий Гран-прі в цьому сезоні і 70-й за кар’єру.

Читайте також: Формула-1: Боттас виграв кваліфікацію Гран-прі Росії

Другим фінішував Валттері Боттас («Мерседес»). Це третій переможний дубль «Мерседеса» в цьому сезоні. Третім і четвертим завершили гонку пілоти «Феррарі» – Себастьян Феттель і Кімі Райкконен. Відзначимо п’яте місце Макс Ферстаппен («Ред Булл»), який вимушено стартував з останніх позицій.  

Льюїс Гемілтон впевнено очолює загальний залік. В його активі тепер 306 очок і він став ще ближчим до чемпіонського титулу. Гемілтон збільшив перевагу над головним конкурентом – Феттелем до 50 очок. У німця зараз 256 очок. До фінішу чемпіонату залишилось 5 гонок.

Наступний 17-й етап чемпіонату – Гран-прі Японії відбудеться 5-7 жовтня в місті Судзука.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-