Вінницькі акробати представлятимуть Україну на юнацьких Олімпійських іграх

Вінницькі акробати представлятимуть Україну на юнацьких Олімпійських іграх

Відео
Укрінформ
Вінницькі акробати Дарина Плахотнюк і Олександр Мадей представлятимуть Україну на ІІІ літніх юнацьких Олімпійських іграх в Буенос-Айресі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник управління фізичної культури та спорту Вінницької ОДА Сергій Чернявський.

«Дарина Плахотнюк і Олександр Мадей – це представники вінницької школи акробатики, змішана пара. Вони завтра вже виїжджають на збір у Конча-Заспу, а за кілька днів у складі збірної відправляться до Буенос-Айреса. Щоб потрапити туди вони спочатку виграли Чемпіонат України, а потім у складі збірної пройшли такі відбірникові змагання, як Чемпіонат Європи і Чемпіонат Світу і завоювали ліцензії на участь у цих Олімпійських іграх», - повідомив Чернявський.

За його словами, Дарина Плахотнюк і Олександр Мадей мають звання «Майстер спорту України» зі спортивної акробатики, вони вихованці заслуженого тренера України  зі спортивної акробатики, члена технічного комітету Міжнародної федерації гімнастики Юрія Голяка.

П’ятнадцятирічна Дарина займається спортивною акробатикою 8 років, 18-річний Олександр – з шести. Разом у складі змішаної пари вони виступають вже 7 років. За цей час вони стали багаторазовими чемпіонами України, чемпіонами та призерами міжнародних змагань, а також учасниками двох чемпіонатів світу та чемпіонату Європи.

ІІІ літні юнацькі Олімпійські ігри-2018 відбудуться в Буенос-Айресі (Аргентина) з 6 по 18 жовтня. Така дисципліна як акробатика вперше з’явиться на олімпійській арені. 

Читайте також: Баскетбол 3х3: став відомий склад чоловічої збірної України на ЮОІ-2018

Вінницькі акробати представлятимуть Україну разом зі ще 55 спортсменами з 19 регіонів. Загалом у Буенос-Айресі змагатимуться 3998 юних атлетів (1999 хлопців та 1999 дівчат) віком 15-18 років з 206-ти країн, які розіграють нагороди у 32 видах спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-