Футбол: голова ECA прокоментував введення третього єврокубкового турніру

Футбол: голова ECA прокоментував введення третього єврокубкового турніру

Укрінформ
Президент італійського футбольного клубу "Ювентус" і голова Асоціації європейських клубів (ECA) Андреа Аньєллі прокоментував ситуацію із введенням третього єврокубкового турніру.

Андреа Аньєллі на Всесвітньому футбольному саміті в Мадриді, зокрема, зазначив, що зараз третина від усіх доходів футболу розподіляється лише між 12 найбагатшими клубами і навів приклад "Аякса" і "Бенфіки", які у 70-х і 80-х роках вигравали Кубок європейських чемпіонів 

"Ми працюємо над введенням третього єврокубка. Хочемо дати шанс командам, що не володіють потужними фінансами, брати участь в європейських турнірах. Для цього ми з УЄФА розглядаємо можливість скорочення учасників Ліги Європи з 48 до 32 команд.

У 70-тих і 80-тих роках Кубок європейських чемпіонів вигравали такі клуби, як "Аякс" і "Бенфіка". Однак через сьогоднішню економічну нерівність між клубами з Англії, Іспанії та Німеччини і іншими наразі в них немає такої можливості.

Читайте також: Європейські клуби схвалили створення третього єврокубкового турніру

За останні 10 років футбол змінився з неймовірною швидкістю. Зараз третина від усіх доходів футболу розподіляється між 12 найбагатшими клубами, і це не може радувати", - цитує Аньєллі ua-football.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-