Глава ВАДА пояснив причини відновлення у правах антидопінгового агентства РФ

Глава ВАДА пояснив причини відновлення у правах антидопінгового агентства РФ

Укрінформ
Глава Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) Крейг Ріді опублікував відкритий лист, в якому пояснив причини рішення виконкому організації відновити статус Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

За його словами, до початку літа 29 із 31 критерію дорожньої карти відновлення РУСАДА були виконані, залишалися лише визнання висновків доповіді Річарда Макларена і доступ до Московської антидопінгової лабораторії.

"Незалежний комітет ВАДА щодо відповідності зустрівся в червні і розробив додаткові визначення для цих двох критеріїв. Це була ясна спроба знайти вихід з глухого кута, націлена на отримання лабораторного матеріалу, який нам давно необхідний, щоб довести вину підозрюваних спортсменів. Можливість нарешті винести рішення у справах, де у нас є підозри, але немає вичерпних доказів, не могла бути відкладена. Я запропонував ці два визначення критеріїв Міністерству спорту РФ, і 13 вересня прийшла відповідь. Він пропонував як визнання правопорушень, так і встановлення жорстких часових рамок для доступу в лабораторію.

На думку незалежних експертів, цього було достатньо. Вони запропонували відновити РУСАДА з встановленням чіткого терміну до 31 грудня для доступу в лабораторію, виконавчий комітет ВАДА погодився. Ми розуміємо скептицизм з приводу доступу до того, що ще може залишатися в московській лабораторії. Але дедлайн, порушення якого призведе до неминучого відновлення невідповідності, ставить ВАДА в набагато більш сильне положення, ніж в будь-який час за останні чотири роки, особливо з урахуванням можливого застосування нових і більш серйозних санкцій.

Регулярний моніторинг антидопінгового процесу в Росії, безумовно, кращий спосіб заспокоїти спортсменів там і в інших місцях, що чистий спорт переважає. Тепер Росія повинна виконати свої офіційні зобов'язання", - цитує Ріді championat.com

Читайте також: Виконком WADA проголосував за відновлення РУСАДА в правах

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня більшість членів виконкому Всесвітнього антидопінгового агентства проголосувала за відновлення статусу Російського антидопінгового агентства (РУСАДА). При цьому агентство поставило умову допустити їх до кінця 2018 року до бази даних московської антидопінгової лабораторії, яка була опечатана у зв'язку з федеральним розслідуванням. Інакше щодо РУСАДА знову будуть застосовані санкції.

Фото: tg24.sky.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-