Канада розкритикувала WADA за поновлення членства Росії

Канада розкритикувала WADA за поновлення членства Росії

Укрінформ
Рішення виконкому Всесвітнього антидопінгового агентства про поновлення статусу Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) шкодить чесному спорту. 

Про це заявила міністр науки та спорту Канади Кірсті Данкан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наш уряд стурбований рішенням виконавчого комітету Всесвітнього антидопінгового агентства відновити статус Російського антидопінгового агентства. На наше переконання, це рішення підриває боротьбу із допінгом у спорті”, - сказала Данкан.

Вона наголосила, що Канада “має довгу історію підтримки своїх спортсменів та руху проти допінгу”.

Читайте також: Всесвітнє антидопінгове агентство затвердило список заборонених речовин на 2019 рік

“Ми рішуче віддані світовому руху проти допінгу й продовжуватимемо захищати цілісність спорту та права “чистих” спортсменів по всьому світу”, - зауважила міністр.

Як повідомляв Укрінформ, хоча WADA цього тижня відновив статус Росії, РУСАДА поставили умову допустити незалежних експертів до кінця 2018 року до бази даних московської антидопінгової лабораторії, яка була опечатана у зв'язку з федеральним розслідуванням. Інакше проти російського агентства знову будуть застосовані санкції.

Нагадаємо, що РУСАДА було визнано не відповідним кодексу WADA в листопаді 2015 року після допінгового скандалу в російській легкій атлетиці. У грудні 2016 року була опублікована доповідь експерта Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річарда Макларена про масові вживання допінгу російськими спортсменами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-