Виконком WADA проголосував за відновлення РУСАДА в правах

Виконком WADA проголосував за відновлення РУСАДА в правах

Укрінформ
Більшість членів виконкому Всесвітнього антидопінгового агентства проголосувала за відновлення статусу Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

Про це йдеться в офіційній заяві WADA в Twitter.

«Сьогодні переважна більшість виконкому WADA (9 з 12 - ред.) вирішила відновити РУСАДА в правах у відповідності з Кодексом», - заявив президент WADA сер Крейг Риді.

При цьому WADA поставили умову допустити їх до кінця 2018 року до бази даних московської антидопінгової лабораторії, яка була опечатана у зв'язку з федеральним розслідуванням. Інакше щодо РУСАДА знову будуть застосовані санкції.

Минулого тижня комітет з дотримання антидопінгових правил організації рекомендував відновити акредитацію РУСАДА. Проти цього виступили 13 антидопінгових агентств. У своєму зверненні вони відзначили, що Москва повинна довести свою відповідність критеріям Всесвітнього антидопінгового агентства.

РУСАДА було визнано не відповідним кодексу WADA в листопаді 2015 року після допінгового скандалу в російській легкій атлетиці. У грудні 2016 року була опублікована доповідь експерта Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річарда Макларена про масові вживання допінгу російськими спортсменами.

Читайте також: IAAF закликає не відновлювати акредитацію антидопінгового агентства РФ

Як повідомляв Укрінформ, проти відновлення в правах РУСАДА виступала Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF). Раніше Комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у відповідності з вимогами організації рекомендував не відновлювати в правах російське агенство. Відповідний лист було надіслано напередодні сьогоднішнього засідання виконкому організації.

Фото: tg24.sky.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-