Оргкомітет Ігор Нескорених закликав підтримати збірну України в Сіднеї

Оргкомітет Ігор Нескорених закликав підтримати збірну України в Сіднеї

Відео
Укрінформ
 Оргкомітет Ігор Нескорених в Україні представив нове відео на підтримку національної збірної -  «Ми перетворили нашу біль на силу».

Про це повідомляє сайт Міноборони 

"Мотиваційне відео, присвячене пораненим українським воїнам. Нова відеоробота закликає українців підтримати учасників збірної України, ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення в зоні АТО, на міжнародних Іграх Нескорених в Сіднеї з 20 по 27 жовтня", йдеться у повідомленні.

Серйозні поранення — не привід ставити крапку на своєму житті, — переконують глядача герої ролика — 15 учасників української команди. 

Символом поранення у відео стає жовта лінія, яка ділить життя військовослужбовців на «до» та «після».  Для них жовта лінія поранення стає стартовою смугою нового життя. Більш складного, але щасливого та повного звершень.

"Спорт допомагає пораненим військовим повертатися до повноцінного та активного життя.  Наша мета як організаційного комітету Ігор Нескорених в Україні — не лише забезпечити підтримку збірній, а й залучити до спортивного руху якомога більше наших травмованих військовослужбовців. Сподіваємось, що приклад збірної України надихне їх на нове захоплення", — сказала координатор проекту «Ігор Нескорених» Оксана Горбач.

Змагання в Сіднеї стануть вже другими Іграми Нескорених (Invictus Games), в яких візьме участь Україна. Минулого року 15 українських ветеранів змагались на своїх перших Іграх в Торонто, де завоювали 14 медалей в шести видах спорту, 8 з яких — золоті.

Україна — одна з небагатьох країн-учасниця Ігор, яка проводить відкритий загальнонаціональний відбір до збірної серед усіх інституцій сектору безпеки та оборони замість призначення складу на рівні оборонного відомства. Цьогорічний відбір кандидатів тривав півроку складався з трьох етапів — реєстрації на сайті, спортивних кваліфікаційних тестувань та Національних Ігор Нескорених. Всього у відборі взяло участь 355 поранених ветеранів та військовослужбовців.

Перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні.

Читайте також: Девід Бекхем стане послом “Ігор нескорених” у Сіднеї

Організацією відбору, підготовки та забезпечення збірної Ігор Нескорених в Україні займаються Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ України, Адміністрація президента України, Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату КМУ та Центр стратегічних комунікацій «StratCom Ukraine», за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства закордонних справ, Міністерства інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-