Джокович: Саме Піт Сампрас надихнув мене зайнятися тенісом

Джокович: Саме Піт Сампрас надихнув мене зайнятися тенісом

Відео
Укрінформ
Переможець US Open-2018 сербський тенісист Новак Джокович поділився емоціями від повторення результату Піта Сампраса за кількістю перемог на турнірах Grand Slam.

Третя "ракетка" світу Новак Джокович після 14-ї перемоги на турнірах Grand Slam у своїй кар’єрі, зокрема, зазначив, що розпочав займатися тенісом якраз після перегляду матчів легендарного американця Піта Сампраса.

"Піт Сампрас - одна з легенд світового тенісу. У дитинстві він був моїм ідолом, я рівнявся на нього. Перше, що я побачив в тенісі - це його перша або друга перемога на Вімблдоні. Вона надихнула мене зайнятися тенісом. Для мене багато значить той факт, що я тепер наздогнав його за перемогами на турнірах Grand Slam. Я ріс з думками про те, що одного дня зможу грати як Сампрас. Так що тепер моя мрія здійснилася", - цитує Джоковича Sport Arena

Як повідомляв Укрінформ, сербський тенісист Новак Джокович переміг аргентинця Хуана Мартіна дель Потро у фіналі турніру US Open-2018 і виграв свій 14-й титул Grand Slam у кар'єрі. Це його третя перемога на US Open в кар'єрі.

Читайте також: Теніс: українці не потрапили до топ-100 рейтингу ATP вперше з 2009 року

Відео кращих розіграшів Джоковича на US Open-2018:

Зазначимо, що ця перемога дозволила Новаку Джоковичу вийти на 3 місце в оновленому 10 вересня рейтингу ATP, обійшовши свого візаві Хуана Мартіна дель Потро. За цим показником він наздогнав легендарного Піта Сампраса і увійшов в топ-3 в історії тенісу. Джокович тепер поступається лише Рафаелю Надалю (17 титулів) і Роджеру Федереру (20).

Фото: Getty Images

Фото на першій сторінці: wimbledon.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-