Кращий матч тренера Шевченка

Кращий матч тренера Шевченка

Аналітика
Укрінформ
Збірна України з перемоги розпочала виступ в новому турнірі – Лізі націй УЄФА.

Збірна України не просто обіграла Чехію на старті Ліги націй 2:1, наша команда продемонструвала нарешті футбол, за який не було соромно. Чого варті статистичні показники: 26 ударів за матч (з них 10 у площину воріт), володіння м’ячем 64% на 36%, точність передач – 86%. При цьому, гра вийшла видовищною, з настроєм, емоціями і переможним результатом.   

Перше, що сподобалось, наша збірна дуже швидко оговталась після пропущеного м’яча від Шика. У нас одразу пішла гра в нападі і Яремчук з трьох моментів зобов’язаний був реалізувати хоча б один. Коноплянка, Ярмоленко і Марлос майстерно розганяли атаки на флангах. У нас тримався м’яч, працював пресинг.  

Читайте також: Збірна України перемогла Чехію 2:1 в Лізі націй УЄФА

Особливо відзначимо класний дебют Яремчука. Український нападник багато рухався, майстерно відкривався, добре взаємодіяв з Коноплянкою і Ярмоленком. Шкода, що не вдалося забити м’яч.

Загалом залишилось позитивне враження від гри збірної України в першому таймі. Ми контролювали середину поля, гарно комбінували, створювали достатньо моментів. Гол Коноплянки став логічним завершенням тайму, але зважаючи на те, як Чехія притискалась до власних воріт, ми мали бути попереду.  

Після перерви «синьо-жовті» не зупинились. Ми й надалі краще рухалися і мали нагоди забити. Коноплянка, Ярмоленко, Зінченко, який замінив саме Ярмоленка, усі вони втратили по реальному шансу. Команда Андрія Шевченка приємно здивувала легкістю і чудовим взаєморозумінням партнерів в атаці. Україна була зобов’язана витискати з цього матчу максимум. Водночас, чехи теж активізувались і теж небезпечно йшли на наші ворота. Добре, що в захисті ніхто не втратив концентрації і не робив помилок.   

Наприкінці матчу збірна не стала влаштовувати штурмів і облог. Команда за наказом Шевченка вирішили зекономити сили перед іншим поєдинком Ліги нації проти Словаччини, який відбудеться через три дні у Львові. Звідси і виникла перевага чехів, які грали більш гостро. Втім, навіть за таких обставин останнє слово в матчі було за нами. Авторами переможного голу могли стати Циганков і Селезньов, але не зуміли зіграли більш витончено у завершенні. І коли здавалось, що нічиї не минути, сталося непорозуміння в чеському захисті і Зінченко закотив м’яч у порожні ворота.

Ця перемога повинна стати новою точкою відліку для команди Андрія Шевченка. Усі побачили її потенціал, а вольова перемога неодмінно додасть тонусу. Головне, зберегти цей настрій і рух до матчу з непоступливими словаками.

Святослав Василик, Київ

Фото: dynamo.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-