Друга спроба Шевченка

Друга спроба Шевченка

Укрінформ
Збірна України стартує в новому турнірі – Лізі націй УЄФА.

Чехія – Україна. Ліга націй УЄФА. Груповий турнір. 6 вересня. 21:45. Угерске-Градіште. Міський стадіон імені Мирослава Валенти. Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» та  «Футбол 1».

6 вересня збірна України з футболу розпочинає новий цикл. Його мета – успішно виступити в новому турнірі УЄФА – Лізі націй (вистачить просто перемогти в групі) і вийти у фінальну частину Євро-2020. Ця кампанія вже друга для тренерського штабу Андрія Шевченка і ще одного провалу йому не пробачать.  Гра у відборі на ЧС-2018 дала мало підстав для оптимізму. Футбол збірної не став якіснішим, а бездарні поразки у ключових матчах з  Ісландією та Хорватією розчарували усіх. Ні характеру, ні ідей.

Читайте також: Букмекери зробили прогноз на матч Чехія - Україна

В цьому році збірна зіграла чотири контрольні матчі. Двічі зіграла внічию – 1:1 з Саудівською Аравією і 0:0 з Марокко. І двічі перемогла – 2:1 з Японією та 4:1 з Албанією. Поєдинки засвідчили, що Шевченко не робитиме різких рухів – склад і модель гри його команди залишатимуться майже без змін. А це значить, що в Чехії ми побачимо звичний раціональний футбол від захисту і усі знайомі обличчя в стартовому складі.

Захисну ліню повинні сформувати цілком з нинішніх та колишніх гравців «Шахтаря». На воротах стоятиме П’ятов, незважаючи на кілька жахливих ляпів в цьому сезоні. В центрі гратимуть Ракицький і Кривцов, фланги перекриватимуть Матвієнко, Караваєв чи Данченко. Зважаючи на класну гру в «Андерлехті», свій шанс має отримати Макаренко, але його мінус – відсутність взаєморозуміння з «гірниками». Зліва у захисті Шевченко міг би поставити Зінченка, однак гравцю «Ман Сіті» катастрофічно не вистачає ігрової практики і такий вибір ризикований.

Півзахист читається легко – Ярмоленко, Степаненко, Марлос, Малиновський, Коноплянка. Перший кандидат на заміну – Циганков. Головна кадрова інтрига – кого Шевченко поставить у напад? Наразі шанси Яремчука і Селезньова видаються рівними. На боці Селезньова його досвід і куражні голі в чемпіонаті Туреччини, натомість Яремчук куди кращий командний гравець, здатний виконувати на полі різноманітні функції.

Читайте також: Андрій Шевченко: Ліга націй - один з шансів на шляху до Євро-2020. Маємо його використати

Збірна Чехії дуже схожа на нас за стилем і якістю гри. Втім, у «синьо-жовтих» є все ж одна перевага – це блискуча форма Руслана Малиновського. 7 голів і 5 гольових передач в 11 матчах – українець сьогодні не лише кращий гравець «Генка», але і всього чемпіонату Бельгії. Штаб Шевченка зобов’язаний максимально використати Руслана у вересневих матчах і саме він здатен принести збірній результат. Принаймні, один-два м’ячі зі штрафних ударів Малиновський завжди готовий забити.

Святослав Василик, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-