34 українські легкоатлети виступлять на чемпіонаті світу серед ветеранів у Малазі

34 українські легкоатлети виступлять на чемпіонаті світу серед ветеранів у Малазі

Укрінформ
з 4 по 16 вересня в іспанському місті Малага пройде 23-й чемпіонат світу з легкої атлетики серед ветеранів (спортсменів категорії "мастерс" - вік 35 років і старші).

Усього у змаганнях візьмуть участь представники 100 держав, в тому числі й нашої країни, повідомила на прес-конференції в Укрінформі голова комісії ветеранів Федерації легкої атлетики України, керівник делегації на ЧС-2018 Валентина Крепкіна, передає кореспондент агентства.

"Цей чемпіонат обіцяє побити всі рекорди. У ньому візьмуть участь 100 країн. Такого величезного представництва не було ніколи, - сказала Крепкіна, яка, крім усього, очолює громадську оргавнізацію "Юкрейн Мастерс Атлетікс". - Виступлять 8187 спортсменів. Господарі змагань іспанці виставили, скажімо, аж 1789 атлетів, британці - 703, німці - 612, американці - 445... За нашу команду виступатимуть 34 легкоатлети (15 жінок та 19 чоловіків) з 13-ти областей України". 

Вона також повідомила, що кістяк української збірної складають два десятки учасників, які вже неодноразово успішно виступали на чемпіонатах світу, Європи, Всесвітніх і Європейських Іграх майстрів, деякі з них є діючими рекордсменами світу. Крім того, в команді є й 7 майстрів-дебютантів,  Найстаршими серед українських учасників є 81-річна Люся Алексеєва з Маріуполя та 88-річний киянин Іван Пушкін.

Під час прес-конферешції він підкреслив, що рух, здоровий способ життя є запорукою довголіття людини.

"Я розпочав ветеранські виступи 2011 року. З 2013-го представляв Україну на багатьох престижних турнірах. Іздив на чемпіонати світу, Європи, Всесвітні ігри вже понад двадцять разів. Скажу з упевненістю: біг - це рух, а рух є запорукою здоров'я, доброго самопочуття і довголіття", - сказав атлет-ветеран, який у Малазі виступить у змаганнях зі спортивної ходьби.

Усього ж українці на ЧС в Іспанії візьмуть участь у 28-ми видах програми у вікових категоріях з 35-ти років та старші до 85-ти років та старші.

Читайте також: Легка атлетика: Проценко і Рижикова перемогли на турнірі в Роверето

Додамо, що дебютний легкоатлетичний чемпіонат світу серед спортсменів категорії "мастерс"  пройшов 1975 року у Торонто (Канада). 2001 року на 14-у ЧС в австралійському Брісбені збірна України уперша виступила окремою командою і з того часу не пропускала жодного спортивного форуму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-