Хацкевич:

Хацкевич: "Динамо" не вистачило "романтичного" футболу

Укрінформ
Головний тренер київського "Динамо" Олександр Хацкевич прокоментував результат протистояння з голландським "Аяксом", якому за сумою двох матчів (1:3, 0:0) "біло-сині" поступилися дорогою в груповий турнір Ліги чемпіонів УЄФА, а самі продовжать виступ у Лізі Європи.

Про це повідомляє офіційний сайт ФК "Динамо" (Київ).

- У чому причина, що бразильці поки не грають?

- Вони приїхали з іншого континенту, там інший футбол. Навіть в чемпіонаті України... Че Че грав з "Олександрією" та "Чорноморцем" і питав у мене, чи всі команди так грають в Україні - на своїй половині поля і від оборони? Наприклад, Кендзьорі і Вербичу знадобилося менше часу на адаптацію. Бразильцям потрібно більше. Вони поки грають в романтичний футбол - той, якого нам не вистачило сьогодні.

- За рахунок чого "Динамо" планувало перемогти і чому в старті не вийшов Русин?

- Коли напружували фланг і доставляли м'яч у штрафну. А коли призначили пенальті... побоялися далі грати в тому ж темпі. Було багато технічного браку в передачах, намагалися швидше позбуватися від м'яча. Чому Супряга в старті? Русин більше діє в штрафному майданчику, а ми грали більше за спину. Це моє рішення.

- Чи надовго випав Бесєдін та як вам гра Супряги?

- Він випав мінімум на два тижні. А Супряга, як будь-який нападник, залежний від команди. Він спочатку створював тиск, а потім цього стало менше.

- Команда виконала вашу установку?

- Виконали тільки в перші 15 хвилин. Коли були моменти, стандарти. Потім майже все розвалилося, з'явилася невпевненість, технічний брак. Бракує ігор в чемпіонаті України з таким пресингом, щоб ми навчилися виходити з-під нього. Це все досвід. Хлопці грають разом лише 8 місяців.

Так, могло трапитися диво, могли забити швидкий м'яч. Але не вийшло, Вербич не попав, воротар надійно зіграв. Тоді міг бути інший емоційний фон.

- Гармаш замість Шепелєва - ця заміна себе виправдала? Ви сказали, що до Супряги не доходив м'яч, але тоді чому б його не змінити раніше?

- Я вже сказав - форвард залежний. Це претензії не до нього, ми не змогли використати його швидкість. Ми не могли доставити м'яч до нападника. Ми намагалися, але вони були неточними. І до Русина м'яч теж не доходив. А Денис більш досвідчений гравець, ми сподівалися на нього і холоднокровність, але зробив кілька помилок і загубився. Ця заміна нас не посилила.

Читайте також: "Динамо" не пройшло "Аякс" і виступатиме у Лізі Європи

- Що із захистом - "Аякс" завдав 28 ударів? І що з трансферами - чи будуть ще нові гравці?

- "Аякс" - атакуюча команда, ми дуже багато їм дозволили. Втрачали м'яч на своїй половині поля. Але завдяки Денису Бойку рахунок не змінився. Щодо трансферів... ми шукаємо нападника 3,5-4 місяці, м'ячі забивають нападники. Є певний рівень зарплат в клубі, і не всі хочуть їхати, тому що не всі запити можуть бути задоволені. Ми шукаємо нападника на зараз - перспективних хлопців у нас більш ніж достатньо. У нас є пара варіантів і час до закриття трансферного вікна ще є. Подивимося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-