Юні українці здобули 10 медалей на Онкоолімпіаді у Польщі

Юні українці здобули 10 медалей на Онкоолімпіаді у Польщі

Укрінформ
У Варшаві завершилася 7-ма Онкоолімпіада - спортивні змагання для дітей, кожен з яких подолав страшну хворобу.

Утретє в цих стартах за підтримки Національного олімпійського комітету виступила команда України, повідомили Укрінформу у прес-службі НОК.

"Нинішнього року до команд з усіх воєводств Польщі, а також Литви, Румунії, Словаччини та України вперше доєдналась Туреччина. Наші юні спортсмени здобули 10 нагород, з яких 3 - золоті: у плаванні, настільному тенісі, стрільбі з лука, бадмінтоні, легкій атлетиці", - зазначили у прес-службі.

Наша команда мала унікальну нагоду на запрошення Польського олімпійського комітету відвідати Музей спорту та туризму, ознайомитися з історією розвитку олімпійського спорту у Польщі, а також поспілкуватися з Йоанною Ліщинською - бронзовим призером Ігор  Олімпіади 2016 року у Ріо-де-Жанейро з академічного веслування.

На завершення змагань нашу команду запросили наступного року взяти участь у змаганнях з футболу серед дітей, що здолали рак, та черговій Онкоолімпіаді, яка через два роки відбудеться у Варшаві під новою назвою "Ігри мрій, що здійснилися".

Читайте також: НОК сприяє участі української збірної в Онкоолімпіаді

Зазначимо, що підтримка участі дітей в Онкоолімпіаді стала черговим кроком Національного олімпійського комітету на чолі з Сергієм Бубкою у реалізації довготривалої соціальної програми допомоги онкохворим діткам у співпраці з Національним інститутом раку та благодійними фондами "Краб" і "Набат".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-