«Динамо» - «Аякс»: місія майже неможлива

«Динамо» - «Аякс»: місія майже неможлива

Укрінформ
Киянам доведеться зіграти кращий матч сезону, аби вийти у Лігу чемпіонів.

«Динамо» (Київ, Україна) – «Аякс» (Амстердам, Нідерланди). Ліга чемпіонів. Кваліфікація. Другий матч раунду плей-офф. 28 серпня. 22:00. Київ. НСК «Олімпійський». Арбітр: Дамір Скоміна (Словенія). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1».

Після першого матчу в Амстердамі (1:3) «Динамо» необхідно перемагати вдома мінімум 2:0, аби вийти у груповий турнір Ліги чемпіонів. Завдання на перший погляд не виглядає фантастичним. Цей «Аякс» били і не раз, а це «Динамо» здатне давати результат у відповідальних матчах. Втім, місія видається майже неможливою, зважаючи на рівень футболу, який продемонстрували суперники в першому поєдинку. За ігровим інтелектом та швидкісною технікою «Аякс» був взагалі не рівнею киянам. А таких якісних виконавців, як Зієш, де Лігт, Нерес, Френкі де Йонг у «Динамо» сьогодні просто немає.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч "Динамо" - "Аякс"

То в чому тоді шанс команди Олександра Хацкевича? По-перше, лідери Сидорчук, Циганков, Вербич і навіть не зовсім здоровий Бесєдін повинні зіграти кращий матч в сезоні. По-друге, «Динамо» зобов’язане реалізувати майже усі моменти. А цих моментів буде небагато. По-третє, Хацкевич має нейтралізувати термоядерну атаку «Аякса». А це значить що лінії Кендзьора – Бурда – Кадар – Піварич та Буяльський – Сидорчук – Шепелєв повинні показати пресинг наближений до ідеального. Без провисань, без втрати концентрації, без дурнуватих помилок.

Перед матчем експерти та журналісти шукали резерви у грі команди Хацкевича і не знаходили їх. Ні ідей, ні людей аби посилити гру у нього сьогодні немає. Ті, що в основі, швидше та розумніше грати вже не зможуть, а ті, що в запасі (Морозюк, Че Че, Сідклей, Буено, Андрієвський, Русин, Супряга) не здатні вийти і одразу дати киянам перевагу. Єдиний козир в руках Хацкевича та Ігоря Суркіса – це додаткова мотивація команди. Зіграти зараз на самолюбстві хлопців – цілком вірне рішення. І тут головне не перегнути палку.

Читайте також: Нападник «Динамо» Бесєдін травмований: його участь в матчі з «Аяксом» під питанням

Існує думка, що в цьому сезоні команда Хацкевича не готова до Ліги чемпіонів. А тому ліпше не рипатись і спокійно зливати гру «Аяксу», який дійсно більш гідний грати в ЛЧ. Рівень цього «Динамо» - грати в Лізі Європи. Мовляв, там команда і окремі виконавці швидше прогресуватимуть, клуб набиратиме бали в коефіцієнт УЄФА і потроху зароблятиме призові. А вже весною можна і запалити в плей-офф ЛЄ. Цікаво, що про це думають футболісти «Динамо»?

Святослав Василик, Київ

Перше фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-