Формула-1: Феттель переміг на Гран-прі Бельгії

Формула-1: Феттель переміг на Гран-прі Бельгії

Укрінформ
Гемілтон фінішував другим.  

В Спа-Франкоршам відбувся 13-й етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1 – Гран-прі Бельгії. Переможцем став пілот команди «Феррарі» німець Себастьян Феттель. Про це повідомляє Укрінформ.

Феттель ще на початку гонки обійшов переможця кваліфікації Льюїса Гемілтона з «Мерседеса» і втримав лідерство до фінішу. Це п’ята перемога Феттеля в цьому сезоні та 52-а в кар’єрі. За кількістю перемог за кар'єру Себастьян Феттель вийшов на третє місце в історії Формули-1 - більше перших місць тільки у Міхаеля Шумахера (91) і Льюїса Гемілтона (67).

Другим у Спа фінішував Гемілтон, третім – Макс Ферстаппен з «Ред Булл». В першій п’ятірці завершили гонку: 4.Валттері Боттас («Мерседес») і 5.Серхіо Перес («Форс Індія»).

Читайте також: Формула-1: Гемілтон виграв кваліфікацію Гран-прі Бельгії

Зійшли з дистанції двоє пілотів з топ-5 загального заліку – Кімі Райкконен з «Феррарі» та Даніель Ріккардо з «Ред Булл».

Льюїс Гемілтон зберіг лідерство у загальному заліку. В його активі 231 очко. Феттель йде другим і він зменшив відставання – 214 очок. На третій позиції залишився Райкконен – 146 очок.

Наступний 14-й етап чемпіонату – Гран-прі Італії відбудеться 1-2 вересня у Монці.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-