Як «Динамо» пройти «Аякс»?

Як «Динамо» пройти «Аякс»?

Укрінформ
Віце-чемпіон Голландії цілком зручний суперник для команди Олександра Хацкевича.

«Аякс» (Амстердам, Нідерланди) – «Динамо» (Київ, Україна). Ліга чемпіонів. Кваліфікація. Перший матч раунду плей-офф. 22 серпня. 22:00. Амстердам. «Йоган Кройфф Арена». Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2».

Якщо зважати на якість атакуючого футболу та імена, то саме «Аякс» фаворит протистояння з «Динамо». Про що говорити, коли склад амстердамців  у 3,5 рази дорожчий за динамівський – майже 230 млн євро проти 67,2 млн у киян. У Олександра Хацкевича сьогодні немає таких потенційних зірок, як захисник Маттійс де Лігт (40 млн євро) чи атакуючі півзахисники Хакім Зієш (25 млн євро) і Давид Нерес (20 млн євро). Відсутні у «Динамо» і такі досвідчені виконавці, як Дейлі Блінд, Душан Тадич чи знаменитий нападник Клаас-Ян Хунтелаар.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч Аякс - Динамо

На папері шанси на користь «Аякса», однак «Динамо» цілком до снаги пройти далі. У Хацкевича зараз все працює. Він награв оптимальний склад, знайшов діючу модель, а лідери – Вербич, Циганков, Гармаш і Кадар набрали пристойну форму. Навіть Бесєдін забив такий потрібний м’яч «Славії». Нарешті, команді вперто щастить. Звичайно, спортивна вдача – річ примхлива, може відвернутися у найнеобхідніший момент, але вже сам факт обнадійливий. Не даремно кажуть, вдача любить сильних.   

Очевидний фактор на користь «Динамо» - це атакуючий стиль гри «Аякса». Команда Еріка тен Хага атакує багато, півзахисники полюбляють ризиковані передачі, а «зірочки» Френкі де Йонг, Зієш, Нерес інколи не обтяжують себе відбором м’яча і пресингом. У голландців є проблеми в захисті і для контратак киян він зручна мішень. Одним словом, якщо динамівці надійно зіграють в обороні (насамперед, Бойко, Бурда і Кадар), то матимуть не один шанс в контргрі.

Читайте також: Експерт розповів голландцям, що Кендзьора - слабка ланка в захисті "Динамо"

До речі, розхвалений напад «Аякса» нині не такий вже і грізний. Усього два голи в двох матчах чемпіонату Голландії. При цьому, 35-річний Хунтелаар розгубив багато зі своїх чеснот результативного форварда. Не в кращій формі наразі й інші ветерани – Блінд і Тадич. А проблеми суперника – це наші переваги.

Щодо мотивації, то її не бракуватиме кожному з суперників. Крім фінансового стимулу (майже 40 млн євро за вихід у груповий турнір),  «Динамо» прагне повернутися в ЛЧ після невдачі в минулому сезоні з метою «засвітити» в Європі своїх лідерів. З Лігою чемпіонів сезон для Вербича, Циганкова, Бурди, Буяльського, Бесєдіна та інших матиме зовсім інший рівень віддачі.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-