Андрій Прокунін: Підгрушна і Меркушина набрали оптимальні кондиції

Андрій Прокунін: Підгрушна і Меркушина набрали оптимальні кондиції

Укрінформ
Збірна України з біатлону завершує підготовку до літнього чемпіонату світу.

Головний тренер жіночої збірної України з біатлону Андрій Прокунін прокоментував підготовку лідерів команди до літнього чемпіонату світу. Про це він розповів XSport.

«У Олени Підгрушної дійсно були проблеми з плечем. Вона проходила реабілітаційні процедури старої травми, в процесі чого тренувалася автономно від команди. Через це вона затрималася на третій збір в Вуокатті, але, в цілому, завдання і цілі, які поставили перед нею в тренувальному процесі, вона виконала, за винятком швидкісної роботи в липні місяці. Але вже безпосередньо на зборі в Отепя Олена повністю відпрацювала всі тренувальні мікроцикли, і на сьогоднішній день ми бачимо, що спортсменка знаходиться в оптимальних кондиціях. Тому прийняли рішення, що вона візьме участь в літньому чемпіонаті світу.

Читайте також: Став відомий склад збірної України на літній чемпіонат світу з біатлону

Настя Меркушина провела середньогірський збір в Обертіллаху разом з чоловічою збірною. Зробила там кілька швидкісних тренувань, і на сьогоднішній день вона знаходитися в хороших кондиціях. Це підтвердили і контрольні тренування, де вона була на рівні, функціонально виглядала гідно. Їй було не просто приїхати з Обертіллаху на ці відбіркові старти, але вона молодець, що знайшла час і можливість все-таки приїхати. Ми ні в якому разі не сумніваємося в її можливостях, але для дотримання всіх норм відбору в команду Настю все ж запросили. Вона показала свій рівень, за що їй величезна повага», - розповів Прокунін.

Нагадаємо, літній чемпіонат світу з біатлону відбудеться в чеському Нове-Место 24-26 серпня. Під керівництвом Андрія Прокуніна збірна України вже провела чотири тренувальні збори, останній – в естонському Отепя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-