Сергій Никифоров: Не очікував на збій системи, медаль я заслужив

Сергій Никифоров: Не очікував на збій системи, медаль я заслужив

Укрінформ
Бронзовий призер чемпіонату Європи-2018 з легкої атлетики український спортсмен Сергій Никифоров поділився враженнями від свого виступу в Берліні.

Сергій Никифоров, зокрема, зазначив, що задоволений своїм виступом і навіть хотів виграти "золото". 

"Близько було і "золото", але мені завжди щастить трохи. Я не здаюся: і далі працюватиму, тренуватимуся і покращуватиму себе. Але я задоволений своїм виступом. Я хотів медаль, і навіть більше: хотів стати чемпіоном Європи, але трохи не вийшло. Постараюся виграти чемпіонат Європи в приміщенні, а потім успішно виступити на чемпіонаті світу в Досі, адже це дуже складний турнір. Важливо не опустити руки", - - цитує Никифорова XSPORT

Також Никифоров прокоментував збій електронної системи табло під час свого виступу.

"Я не розумів, чому після третьої спроби судді так довго тримали червоний прапор і ніхто не стрибав. За цей час я трохи перегорів. Я вперше потрапив у таку ситуацію. Навіть не думав, що комп'ютер може так помилятися. Не чекав, що може бути такий збій системи. Мало було інтриги в секторі, коли то один, то другий показував далекі стрибки, так треба було ще додати з вимірюванням. Сподіваюся, все закінчиться в нашу сторону. Хочу залишитися з медаллю, я її заслужив", - сказав Никифоров. 

Нагадаємо, у фіналі Сергій Никифоров кращий результат показав у третій спробі, коли стрибнув на 8.13 м. Він тривалий час йшов лідером, поки його не обійшов грек Мілтіадіс Тентоглу – 8.25 м. В останній спробі Никифирова обійшов німець Фабіан Хайнле, який вдруге за вечір стрибнув на 8.13 м.

Читайте також: Легка атлетика: Сергій Никифоров виграв «бронзу» на чемпіонаті Європи

За інформацією ФЛАУ, під час змагань трапився збій електронної апаратури у секторі для стрибків у довжину, яка не завжди точно показувала результати. Через це після завершення змагань п’ятеро збірних, у тому числі й українська, подали протести. Потім була й апеляція від шведів (їхній атлет не дотягнув до п'єдесталу). Врешті решт підсумковий протокол зазнав певних змін, але вони не вплинули на Сергія Никифорова. Сьогодні ввечері на урочистій церемонії він отримає бронзову нагороду чемпіонату Європи.

Фото: ФЛАУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-