Бліда гра, втрачена перемога

Бліда гра, втрачена перемога

Аналітика
Укрінформ
«Динамо» не втримало переможний рахунок в компенсований час в матчі проти «Славії».

«Динамо» зіграло внічию 1:1 в першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти празької «Славії». За неоднозначної гри кияни вийшли вперед після голу Вербича на 82-й хвилині. Але традиційний для себе цього сезону рахунок 1:0 динамівці не втримали. На 4-й компенсованій хвилині, рятуючи власні ворота, Кендзьора порушив правила і Гусбауер з пенальті зрівняв рахунок – 1:1.

Як і передбачалось, «Динамо» поступово збудувало в Празі три лінії захисту і намагалося контролювати усі спроби «Славії» наблизитися до воріт. Якусь гостроту господарі створюють лише після навісів. Гри в нападі у киян як такої і не було. Після моменту Бесєдіна на перших хвилинах – гості лише захищалися.  

Читайте також: "Славія" - "Динамо". Текстова трансляція

Час минав, а комбінаційна гра у «Динамо» геть не виходила. Півзахисники не могли зв’язати до купи кілька передач і «Славія» цим користувалася. Атаки і стандарти чехів ставали дедалі гострішими.

Підсумовуючи перший тайм, скажемо, що «Динамо» зіграло так, як і в попередніх матчах – просто, надійно і без фантазії. Хацкевич не змінив переможну схему гри від захисту. Водночас, «Динамо» не слід було відверто грати на 0:0. Гол на виїзді важить дуже багато, тому ми чекали, що гості все ж вигадають щось цікаве в атаці.

Кращий у складі «Динамо» - Вербич мав кілька шансів загострити гру, але кожного разу він грав прямолінійно. Його фінти не виходили, а удари блокували. Гра Вербича в атаці стала уособленням дій киян в цьому матчі. Бракувало акцентованого удару та останнього пасу.

В останні 20 хвилин «Динамо» підсіло. Команда цілком сфокусувалась на грі у захисті, але гравці не завжди встигали за швидкими півзахисниками «Славії». Крім цього, господарі постійно створювали гострі моменти після навісів. Фланги у чехів працювали краще.

Читайте також: "Динамо" в гостях зіграло внічию зі "Славією" у відборі Ліги чемпіонів УЄФА

Коли здалося, що все, на що здатне «Динамо» цього вечора, це нетривалий контроль м’яча на чужій половині поля, стався гол Вербича. Гравці «Славії» на мить розслабились, коли прибирали з поля другий м’яч, Сидорчук хитро закинув на Вербича, а той пробив повз воротаря.

Гол, який взявся нізвідки, міг подарувати «Динамо» чергову перемогу 1:0, але цього разу кияни не дотерпіли. У компенсований час стався епізод з фолом Кендзьори і гол Гусбауера з пенальті. Один з героїв матчу – Бойко міг удар відбити, але трішки не дотягнувся до м’яча.

Результативна нічия в Празі дає киянам трохи більше шансів у матчі-відповіді. Але для цього потрібно якісно посилювати гру. Насамперед, в середині поля і на флангах, де «Славія» мала помітну перевагу в другому таймі. Додати мають усі півзахисники «Динамо» на чолі з Циганковим. Ну, а Бесєдін повинен вже почати забивати.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-