«Славія» - «Динамо»: захист, пресинг і стандарти

«Славія» - «Динамо»: захист, пресинг і стандарти

Укрінформ
Кияни стартують у кваліфікації Ліги чемпіонів проти своєї чеської копії.

«Славія» (Прага, Чехія) – «Динамо» (Київ, Україна). Ліга чемпіонів. Кваліфікація. Перший матч третього раунду. 7 серпня. 20:30. Прага. «Еден Арена». Арбітр: Крейг Поусон (Англія). Пряма трансляція на телеканалі «2+2».

До Праги «Динамо» летить з гарним настроєм. Команда вже виграла перший трофей в сезоні – Суперкубок України. В чемпіонаті здобуто три перемоги в трьох матчах – усі по 1:0. Напередодні першого матчу зі «Славією» кияни вдруге в цьому сезоні обіграли «Шахтар», причому виграли доволі переконливо. Хай і без запального футболу, зате з результатом.  

Читайте також: "Динамо" у складі 22 футболістів вирушило до Праги на матч проти "Славії"

Що засвідчило дербі з «Шахтарем»? Хацкевич вибудував ефективну гру в захисті у три лінії і з різноманітним пресингом. Схема працює майже ідеально і повинна допомогти киянам в Празі. Форму набрали ключові захисники цього «Динамо» - Бурда, Кадар і Кендзьора. Крім них, у дуже якісний футбол грають Вербич, Шепелєв, Циганков та Бесєдін. Останній хоч і тривалий час не може забити м’яч, але виконує на полі гігантський обсяг командної роботи.

Проти «Славії» кияни можуть скопіювати свою переможну модель з «Шахтарем» і зіграти у суто захисний футбол з високим пресингом. За такої гри важливо аби не було розривів між лініями та не трапилось грубих помилок у захисників чи воротаря Бойка.

Читайте також: Букмекери зробили прогноз на матч відбору Ліги чемпіонів УЄФА "Славія" - "Динамо"

Звісно, «Динамо» планує у Празі і забивати. Зважаючи на матчі в УПЛ, команда Хацкевича дуже розраховує на стандарти – штрафні та кутові, на які в карний майданчик суперника підтягуються і захисники Кадар та Кендзьора. Дуже хочеться аби нарешті пішли голи у Бесєдіна. Аби це сталося потрібно, щоб партнери десь розвантажили його у відборі, а десь і більш якісно співпрацювали з ним в атаці.

Щодо суперника киян, то «Славія» вже набрала потужної ходи в чемпіонаті Чехії. Три впевнені перемоги, 10 голів, перше місце в турнірній таблиці. В кожній лінії празький клуб має якісних виконавців. Відзначимо африканців у центрі захисту – камерунця Нгаде-Нгаджуї та івуарійця Делі, і чехів у середині поля та нападі – Гусбауера, Змрхала, Соучека і Шкоду. «Славія», насправді, дуже незручний суперник для киян, бо вони їх копія. Також люблять грати другим номером, полюбляють швидкі контратаки і стандарти.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-