У справі про договірні матчі в Україні дискваліфікують десятки причетних

У справі про договірні матчі в Україні дискваліфікують десятки причетних

Укрінформ
Національною поліцією відкрито кримінальне провадження за фактами організації в Україні договірних матчів.

Це перший прецедент за всю історію незалежності нашої країни, коли процес очищення футболу від корупції відбувається на практиці і так масштабно.

Хід розслідування прокоментував генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький.

"Федерація футболу в рамках своїх повноважень та компетенції сприяє роботі слідства в цьому напрямку. Усі необхідні документи та відомості, запитувані правоохоронцями, оперативно передаються до Нацполіції. Я вам більше скажу, ми зацікавлені в результативності слідства, як ніхто інший, бо переконані, що український футбол має бути взірцем прозорості та справжнього змагального духу.

Як тільки слідство збере достатньо доказів причетності підозрюваних до організації чи участі в договірних матчах, такі матеріали будуть передані до органів здійснення футбольного правосуддя ФФУ, які вирішуватимуть питання щодо відсторонення корумпованих функціонерів від будь-якої діяльності, пов’язаної з футболом", - цитує Запісоцького прес-служба Федерації футболу України.

Читайте також: Холодницький: Оголосили 11 підозр щодо участі у договірних матчах

За даними Нацполіції, слідчі вже провели десятки обшуків та низку процесуальних заходів. Серед імовірних причетних до "замовних" турнірів називають десятки футбольних функціонерів різного рівня. 11-м із них уже вручені повідомлення про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-