В Олімпійському домі нагородили кращу спортсменку червня Марію Боруцу

В Олімпійському домі нагородили кращу спортсменку червня Марію Боруцу

Укрінформ
У червні хмельничанка Марія Боруца здобула "срібло" чемпіонату Європи з боксу у Болгарії у вазі до 75 кг та перепустку на ІІ Європейські ігри. За це досягнення представниця жіночого боксу уперше була удостоєна звання кращої спортсменки місяця в Україні.

У вівторок, 31 липня, Марія та  її особисті наставники Андрій і Анатолій Чумакови отримали у Києві нагороди з рук президента НОК України Сергія Бубки, повідомляє Укрінформ. 

"Приємно, що наші дівчата не залишаються в тіні хлопців і голосно заявляють про себе на міжнародній боксерській арені. До речі, у програмі Олімпійських ігор в Токіо-2020 кількість жіночих вагових категорій збільшено з 3-х до 5-ти. Вірю, що нашим дівчатам, зокрема, Марії, вдасться вдало подолати шлях до олімпійського Токіо і здійснити свої заповітні мрії", - сказав під час церемонії нагородження Бубка.

"Українські боксери давно привчили нас до перемог, повертаючись майже з кожних Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи з медалями", - додав очільник НОК. Він висловив щирі слова вдячності Федерації боксу України на чолі з її президентом Володимиром Продивусом та присутньому на заході голові наглядової ради ФБУ Анатолію Матіосу за вагомий внесок у розвиток цього виду спорту в нашій країні. 

Читайте також: Бубка обговорив з послом Японії в Україні підготовку до Олімпіади-2020 у Токіо

Марія Боруца наголосила, що її головна мета - не лише потрапляння на Олімпійські ігри, а й боротьба за олімпійську медаль.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-