Болгарія посилила покарання для футбольних ультрас

Болгарія посилила покарання для футбольних ультрас

Укрінформ
Парламент Болгарії прийняв в остаточному читанні поправки до законодавства про спортивних уболівальників, що посилюють відповідальність за порушення правил поведінки на матчах.

Поправки були схвалені у зв'язку з майбутнім початком футбольної першості країни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

Згідно з новим законодавством доступ уболівальників на спортивні арени здійснюватиметься при пред'явленні документа, що засвідчує особу (документ тут же скануватиме). Окрім того, особам, які відповідають за безпеку проведення спортивних змагань, включаючи футбольні матчі, дозволено не пускати на стадіони неповнолітніх дітей без супроводу дорослих, а також уболівальників, які раніше притягувалися до адміністративної відповідальності. 

Посилено і систему покарання уболівальників за неспортивну поведінку на стадіонах. Наприклад, за раптовий вихід уболівальників на футбольне поле під час проведення матчів, агресивні вигуки з трибун, що закликають до расової, релігійної та міжнаціональної ненависті, порушники караються грошовим штрафом від 500 до однієї тисячі євро і позбавленням прав відвідувати спортивні заходи протягом року. При цьому заборона поширюється не лише на відвідини внутрішніх спортивних заходів, а й міжнародних змагань. 

Читайте також: ФФУ відсторонила Ісмаїлі на два матчі

Окрім того, за агресивну поведінку щодо арбітрів і представників правоохоронних органів, а також за пошкодження майна на стадіонах, футбольні хулігани каратимуться арештом на 15 діб і забороною на відвідування спортивних змагань терміном на три роки.

Фото: twitter.com/footynews129

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-