На марафон морпіхів у США поїдуть дев'ять українських військових

На марафон морпіхів у США поїдуть дев'ять українських військових

Укрінформ
Дев'ять українських військових пройшли відбір і увійшли до складу Національної команди ветеранів АТО, яка візьме участь у 43-му Марафоні морської піхоти США наприкінці жовтня у Вашингтоні.

Про це повідомляє прес-служба Президента України. 

"Цього року нашу країну представлятимуть 9 поранених ветеранів з різними життєвими історіями та власним шляхом реабілітації. Вони зробили зусилля над собою та почали тренуватись після травм та участі у бойових діях. Дата та місце проведення - кінець жовтня у Вашингтоні", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, у відборі до Національної команди ветеранів АТО, який відбувся 20 липня на стадіоні Центрального спортивного клубу Збройних сил України, взяли участь близько 70 претендентів з числа учасників антитерористичної операції, які отримали поранення, каліцтва, контузії або захворювання.

Цей захід ініційований та проводиться вже третій рік поспіль за підтримки Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО, які одержали поранення, каліцтва або інші захворювання під час участі в АТО Вадима Свириденка.

Кожен учасник команди має пройти повний курс лікування та реабілітації і бути фізично готовим долати дистанцію у 10 та 42 кілометри у Сполучених штатах Америки разом із пораненими учасниками бойових дій з різних країн.

Так, у 2016 році лише 4 поранених українських ветерани бігли дистанцію 10 кілометрів. У 2017 році кількість ветеранів збільшилась до 9 осіб. Вони долали 2 дистанції - 10 та 42 кілометри. Окрім того, Саша Чалапчій з подвійною ампутацією нижніх кінцівок проїхав на велосипеді з ручним управлінням 42 км.

Читайте також: Марафон морпіхів: українські поранені воїни втретє поїдуть до Штатів

Марафон морської піхоти США є одним з найбільших подібних заходів, адже там зустрічаються та біжать військові, ветерани, родини загиблих та їх друзі зі всього світу. Дистанцію повного Марафону долають понад 30 тисяч людей, а на дистанції 10 км зазвичай понад 10 тисяч спортсменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-